dinsdag 6 januari 2015

Mag het nog? | 2014

Ik spendeerde nog eens twee avonden aan het uitzoeken van foto's en op de juiste volgorde zetten van linkjes. Wat naaide ik zoal vorig jaar?

Heel leuk om te zien dat het overgrote deel van mijn maaksels kinderkleding betrof, en wel gerecykleerd! Kijk maar eens hieronder:

Meisjeskleding - recykleren

Ontspanningsjurkje - kerstjurk - bandwerk t-shirts - Chanelvestje uit Esprit - jurkje met paspels
Jumpsuit - Diemen style - winterjas - jurkje uit een nachthemd
Halterjurk - zelf ontworpen zakken - van een t-shirt en een lap stof - prinsessenjurkje

Wat nieuw was dit jaar, was dat ik jurkjes van geweven stof naaide. Zoals de jurk met zelf ontworpen zakken, de prinsessen- en de kerstjurk. Leuk, en ik ga het zeker nog vaker doen!

Ik zette alle foto's op een even groot "blad", zodat je snel verschil kunt zien. Ik maakte voor mijn dochter natuurlijk ook wel dingen uit gekochte stoffen, maar duidelijk minder:

Meisjeskleding - nieuwe stofjes

Hertjeslegging - Knippiebroek - jumpsuit 2 - leggings
De heerlijke jurk - rokje uit één yard - tricot jurkje voor me and you
Jurkje met paspels

Zelf kwam ik er bekaaid vanaf. Nou ja, een beetje. Zo raar om te zien dat er maar een paar naaisels voor mijzelf van de band rolden. Ik heb steeds zoveel plannen, zoveel ideeën, en ook zoveel stof in de kast. Blijkbaar komt er veel minder van terecht dan ik denk.

Wel echt dingen genaaid die ik veel heb gedragen!

Voor mijzelf

Heerlijke jurk voor mijzelf - prinsessenjurk voor mijzelf - rok - perenjurk
Overslagshirt - topje - hemdje met kant

Opvallend: voor mijzelf niets uit geweven katoen haha. Ik hou daar niet van geloof ik, en het lijkt me te moeilijk als ik eerlijk ben. Ook opvallend, niets gerecykleerds! Foei.

Gelukkig maakte ik ook wel eens iets voor een ander. Wel weinig geïnspireerd vond ik: het overzicht kadootjes bestaat bijna alleen uit tassen en babydingen, haha.

Kadootjes

Tas uit Zo Geknipt - makkelijke tas - tas uit Mijn Tas
Gestempeld stofje - shirtje - ritstasjes
Babysetje - wiegkap - het rokje dat vertrok

Missers waren er natuurlijk ook.

Missers

Romantische jurk - rok uit tafelkleed - knalsetje
Jurk met vóór-zak - broekje met zakken - het dure jurkje
te kort shirtje

Reden dat het missers waren:
Niet draagbaar tenzij ik 10 kilo af zou vallen - niet draagbaar wegens juist te groot - geen fijn stofje.
Nooit echt mooi gevonden, hoewel véél gedragen - nooit afgewerkt en geblogd hoewel ik er grootste plannen mee had - stofje van hele slechte kwaliteit.
Te kort en nooit afgemaakt.

Bijna vijftig dingen naaide ik! Dat is er toch bijna eentje per week. Dat vind ik dan weer een verbazingwekkend resultaat, want ik doe soms weken niets voor mijn gevoel. Dit overzicht is natuurlijk lang niet compleet, er waren nog klussen in huis, verstelwerkjes, tuinblogjes en recepten. Maar het gaat me te ver om dat alles nog eens samen te vatten... En dat in een jaar waarin ik ook nog eens bijna continu werkte, al met al een productief jaar.

Wat zou 2015 brengen? Een gerecykleerd, katoenen kledingstuk voor mijzelf? Een kledingstuk voor een volwassen medemens? Mininaaiprojectjes? Welke andere naaigrenzen wil ik eigenlijk nog verleggen?

Hopelijk vonden jullie het leuk om hier mee te kijken, en wordt ook 2015 weer een kleurig jaar :)

8 opmerkingen:

  1. Wat leuk dit overzicht!!! En wat heb je ONTZETTEND veel gemaakt, je MOET dit wel ontzettend leuk vinden anders had je niet zo'n mooie productie gehad.
    Wat ik ook zo leuk vind is dat het je schijnbaar zo makkelijk afgaat, terwijl het mij toch allemaal redelijk ingewikkeld lijkt en veel werk wat je maakt!
    Ik hoop ook op een HEEL creatief 2015 voor jou!!!.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow wat heb je veel gemaakt en alhoewel ik het altijd leuk vind om te zien wat je voor je dochter maakt, toch vind ik stiekem die creaties voor jezelf het leukste. Mmm nou ja daar heb ik het meeste aan qua inspiratie, zoals je weet heb ik geen jonge dochter meer, die van mij wordt komende maand al weer 22!
    Naaien voor haar heb ik al in geen jaren meer gedaan, maar af en toe wat repareren mag ik dan wel ;).
    Ik vind je overzichtjes in ieder geval heel leuk om te zien en aan het einde van het jaar ben ik niet op zo heel veel blogs geweest duss thanks for sharing!
    Eens kijken of ik het gestempeld stofje dit jaar eens in een lappendeken verwerk ;). Dikke knuff!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik herken dat hoor, ik kijk ook graag mee naar wat de dames voor zichzelf naaien!

      Verwijderen
  3. Natuurlijk mag het nog :-)
    Wauw wat een overzicht!
    Is een quilt van overhemden en andere katoentjes geen leuke reckleer uitdaging voor 2015?!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Erg leuk idee, maar meer voor jou denk ik :) Ik ben nog nooit aan quilten begonnen, zeg nooit nooit maar ik vermoed dat dat echt niets voor mij is. Zoveel werk voordat je een leuk resultaat heb...

      Verwijderen
    2. Oh maar gewoon een lappen deken maken is niet zo veel werk hoor. Het meeste werk gaat zitten in het knippen/snijden van de lapjes. Manlief maakte me een plexiglasmalletje met handvat. Zo snijd ik 130 lapjes van 16x16cm en lock ze dan aan elkaar in 10 rijen van 13 lapjes. Als ik het goed heb in mijn hoofd kom je dan uit voor een fleece deken van de action van 150x200m die wel eens groter uitvallen. De jeans lappendeken bleek de fleece 225 te zijn, dus nog een rij erbij gemaakt ;). Zo nu ga ik hem echt eens aanstoten...hihi

      Verwijderen
  4. Wat een leuk overzicht, krijg weer allemaal inspiratie! Toch ook leuk dat het meer is dan je had gedacht. En over voor jezelf naaien: heel herkenbaar. Zoveel ideeën, maar dan toch weer iets voor de kinderen naaien...

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...