woensdag 28 mei 2014

De jurk die nog iets miste

Om mijn jurkjesmeisje warm te houden in de winter naaide ik al een tijd terug een soort sweaterjurkje van stretchbadstof, in een prachtige kleur. Dit keer wilde ik een wijde rok, maar helaas, te weinig stof :( Het rokje viel veel te smal uit, niet okee, het werd een langdurig project.

De jurk die nog iets miste

Eerst knipte ik nog 2 banen uit het restje stof dat ik nog had, en naaide toen de vier rokbanen verticaal aan, iets beter. De inspiratie voor de plooien haalde ik hier, zo kon ik mooi de 4 banen stof een beetje verhullen. De zoom van de rok stikte ik met een eenvoudige zigzag, geeft een leuk effect in het badstof.

Geheim...

Zonder zakken werd de jurk direct afgekeurd, dus tornde ik het verborgen stiksel onder de plooien weer open en maakte een doorlopende "geheime" zak achter de plooien (foto's van de binnenkant).

Zak tussen de plooien

Ik bleef de jurk wat lomp vinden, ik weet niet, het miste nog wat. Dus ik haalde de plooien in de achterkant van de rok weer los, en rimpelde de rok bij het opnieuw aanzetten (let niet op de kreukels).

Rok van achter

Dat was al beter! Tot slot stikte ik een elastiek in de taille om de jurk iets meer te tailleren. Nou ja, klaar, af, zo moet het maar. Ik mag niet klagen, ze draagt hem graag en vaak!

6 opmerkingen:

 1. Zo! Een heel project! Goed hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Poe, wat een ijver. Je zult maar zo'n moeder hebben! Gauw een fotootje van t kind in de jurk!!
  Ook mooi kleurtje ivm de oranjekoorts!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Én ze heeft een zak :-) Mooi gedaan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi jurkje, maar zo te lezen wel een heel geduldig project! :) Ik ben benieuwd hoe het staat als ze het aan heeft! Enne.. de kleur.. die is natuurlijk hélemaal goed nu deze tijd! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow ik vind het allemaal heel knap hoor. Chapeau voor je doorzettingsvermogen, werkijver en je creativiteit! Hihihi ik klink als een oude doos :p

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...