dinsdag 4 juli 2017

Motiflow en de waterverfballen

Op model 2

Super leuk dat we nu ook in Nederland een shop hebben waar je ontwerpen op stof kunt laten printen! Of op papier, trouwens. Ik mocht een stofje uitproberen, en ging voor deze "waterverfballen" (color dots) van Marjolein Rooijmans, geprint op een satijnkatoen.

Dat moest dus wel een mooi bloesje worden, en ik deed er erg mijn best op.

Op model 4

Op model 3

Ik tekende het patroon zelf, werkte zo clean mogelijk af en koos na lang dubben voor géén elastiek in de mouwen, maar een rechte, schuin afgesneden, driekwart mouw.

Op model 6


Bloesje

De schouder heeft een split met een klein knoopje.

Knoopje

Deze kwaliteit satijn is mooi, een zachte glans, zachte stof ook, maar de stof is tegelijk sterk genoeg om makkelijk te verwerken. En katoen, dus draagt heerlijk. Een aandachtspuntje is het formaat van de print: veel groter dan ik dacht! Volledig mijn fout natuurlijk, en hartstikke mooi op deze schaal. Maar de tip is dus om goed op te letten wat de schaal is van het voorbeeld op het scherm.

Wil jij ook zo'n bloesje naaien? En heb je al een goed passend t-shirt patroon?  Kom dan zeker nog eens terug, ik toon graag hoe ik het patroon tekende.

Op model 5

Patroon: zelf getekend
Stof: Motiflow

16 opmerkingen:

  1. wauw wat een gaaf shirt is het geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg leuk die print zeg, juist in dit geval ook de grootte van de ballen, maakt t supermooi! Erg goed idee om de mouwen niet van elastiek te voorzien, was popperig geworden. Mooie lengte ook.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja he, eigenlijk juist goed, zo groot, lekker opvallend.

      Verwijderen
  3. Wat een top-product weer:) en toffe broek erbij ook zie ik

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Had ik nog niet gezien
    Het is prachtig

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind het een ongelooflijk mooi bloesje, de stof, het patroon, hélemaal mijn ding! Ik zag al een en ander passeren van Motiflow, maar heb er zelf helemaal geen ervaring mee... houden de kleuren goed?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. So far so good! Maar hij is nog niet zo vaak gewassen.

      Verwijderen
    2. Haha, ik snap het! De kwaliteit van die stofjes, dat houdt me altijd wat tegen want er hangt natuurlijk wel een flink prijskaartje aan vast. Zelf eens proberen lijkt me vooral de boodschap!

      Verwijderen
  6. I really love your blouse! So beautiful... the clean simple lines of the pattern are perfect for showing off that absolutely lovely print.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow! Ik vind de grootte van de ballen juist heel gaaf.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...