zondag 21 december 2014

De heerlijke jurk voor mijzelf

Op model

Na mijn laatste recykleerberichtje viel het naaien hier weer even stil. Gek trouwens dat er maar weinig reacties kwamen op het lichtgele jurkje. Ik ben er zelf heel erg blij mee namelijk! Vind het patroon geslaagd, en de gekke uitvoering (met de lievige eendjes en de pittige panterprint) eigenlijk ook. Van het patroon zien jullie binnenkort nog meer hier :)

Volgens jullie kan zo'n heerlijke jurk als ik een tijd terug voor mijn dochter maakte ook prima voor een volwassen mama, dus ik ging er ondertussen mee aan de slag. Ik mixte het bovendeel van mijn mama-shirt met de onderkant van de perenjurk en kreeg met wat extra breedte dit.

Een heerlijke jurk voor mijzelf! Ik was op zoek naar een minder aansluitend model, dat ik ook eens aan kan als ik wat minder slank ben, zoals nu (grrr, Sint, grrr, kerst, hopelijk komt het allemaal weer goed in het nieuwe jaar).

Diepe steekzakken in de zijnaad:

Zak en mouw

Ik vogelde wat met de mouwen doordat ik ze net niet in de volle lengte uit de stof kreeg, en zette er uiteindelijk een strook heel mooi bijpassend fuchsiaroze tussen.

Op de rug een strik om de jurk wat meer vorm te geven op mijn slankste punt:

Strik op rug

Ook naar het werk gaat het prima vind ik :) Ik vind de kleuren geweldig uitgepakt zo, de oranje boorden versterken de kleuren nog eens.

Naar het werk

Stof van hier
Patroon zelf getekend
Inspiratie: deze heerlijke jurk voor de dochter

13 opmerkingen:

  1. Gaaaaaaaaaaaaaaaf!! Echt heel mooi gelukt zeg, jasje erop ook toppie. Ik trok vanmorgen een t-shirt aan en zag vervolgens dat ik zelfs geen slankste punten meer heb :-(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, Syl, oh nee, wat erg... Hopelijk komt het voor jou ook weer goed in het nieuwe jaar!

      Verwijderen
    2. vast wel en ze propt er nog een snee suikerbrood in :-p

      Verwijderen
  2. Oh wat een heerlijke jurk en I love the colours! Mmm toch maar eens snel gaan kijken bij je andere jurk, ik ben ziek geweest twee weken geleden en wat minder op blogs geweest dus wellicht vandaar. Dikke knuffels!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Moooooi! Warm, leuk! En ook netjes en vlot met t grijze jasje, kun je mee voor de dag komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind hem prachtig! En het lijkt me echt heerlijk dragen ook. (Maak er voor mij ook een!)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nog voordat ik je tekst had gelezen, dacht ik: wat is zij slank zeg!! Dus steek die maar in die diepe zakken!;-) Mooi jurkje, lijkt mij heerlijk om te dragen, het ziet er heel comfortabel uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig,prachtig,prachtig , zowel de stof als het model . En hoezo , minder slanke delen ?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel erg mooi! Wat een fijne warme kleuren. Staat je goed!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...