zondag 13 juli 2014

Het meisje als ontwerper

Jurkje

Ik maakte van een fris kringloopgordijn dit jurkje. Het lijfje tekende ik zelf, grofweg gebaseerd op de maten van het prinsessenjurkje. Aangeknipte mouwtjes, en volledig gevoerd. De rok maakte ik van twee keer de stofbreedte en met een hele brede zoom op de groei.

In de taille een bolletjeskoord.

Toen was mijn inspiratie op.

Zakken. 

Welke kleur? Welke vorm? Ik kwam er niet uit.

Zakken van papier

Toen was er dit: het meisje tekende zakken. De rechter gebruikte ik zo, de linker moest ik iets verkleinen. En toen ik door mijn vintage stofjes ging zag ik ook ineens de perfecte match, dat ik dat niet eerder had bedacht.

Zakken

Van stof zag dat er zo uit. Nu heeft het meisje een jurk met zelf ontworpen zakken, ik geloof dat ik dat bijzonderder vind dan zij, haha.

Jurkje wijd uit

Ik wilde geen dubbele rok zoals hier, maar ook geen loshangende voering bij de taille. Ik vond dat het moest kunnen, prutste wat, en naaide toen het lijfje binnenste buiten gekeerd dicht, eigenlijk zoals je een tas naait, met een keergat.

De uitdaging is dan om de rok tegelijkertijd in de naad vast te zetten. Om dat goed te doen moet de rok in het lijfje gerold (of eigenlijk gepropt) worden voor je de naad stikt. Eerst vastspelden is een must.

Worstjurk - jurkworst

Links de "jurkworst" na het vaststikken van de voering op de rok, binnenste buiten. Daarna hoe ik de rok naar buiten friemelde door het keergat en de jurk weer goed-om draaide.

Als je het keergat hebt dichtgenaaid ziet het er van binnen zo uit, fijn toch?

Voering

Oh ja. Dat de rok gerimpeld was en dat er een bolletjeskoord in de naad vast moest maakte het niet makkelijker om het vast te stikken moet ik bekennen. Dat lukte dan ook niet, ik moest eerst alles weer los tornen. Wel leuk maar niet slim dus. Ook kun je beter geen verhoogde taille maken, of een te lange rok van dikke stof, dan is er te weinig ruimte in het lijfje. Wel makkelijk is het om een strokenrok te maken, bedacht ik achteraf, dan hoef je alleen de eerste strook zo vast te naaien en heb je niet al te veel stof weg te proppen.

De jurk op model:

Collage

Klein dromertje ♥♥♥:

Meisje

12 opmerkingen:

 1. Het is weer een pracht exemplaar geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend prachtig jurkje weer, en wat staat het goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk jurkje staat prachtig! Mooie afwerking! Geweldige oplossing van die zaken. Bewaar exemplaar voor later!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof gemaakt zeg!Je dochter weet hoe dat het moet om iets unieks te maken.Mooie foto's van haar en haar jurk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super mooi en die zakken zijn echt TOP!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie jurk! En misschien wordt je dochter net zo creatief als jij! Heb je haar al eens achter de naaimachine gezet voor iets simpels? Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ze is nog geen vier, brrr, zou dat al kunnen?

   Maar zij mij wel: had ze restjes bij elkaar gezocht die ik op een hele specifieke manier (door haar bedacht dus) aan elkaar moest stikken. Een begin ;)

   Verwijderen
 7. Supertof! En mooi gerecykleerd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...