vrijdag 25 juli 2014

Uit de tuin

Vruchtjes

Het was hier een hele tijd stil rond de tuin. Toch groeide en bloeide alles voorspoedig. Daarom vandaag een paar plaatjes. Hierboven de vruchtjes van de aardbei-melde. Grappig, licht zurig en knapperig door de zaadjes die erin zitten. Bijvoorbeeld lekker door de sla. Zo ziet dat eruit aan de plant:

Aardbei-melde plantje

Op deze foto kun je nog net zien dat het vak met de snijbiet dit jaar uit zijn voegen barstte:

Melde en snijbiet

Vorig jaar bleven de zelf gezaaide plantjes miniscuul, en hebben we er niets van kunnen oogsten, zo raar! Dit jaar zaaide en plantte ik dus maar extra veel met dit als gevolg. Met basilicum, rauwe snijbiet, japanse peterselie en wat rode zuring vulde ik gisteren de sla aan:

Kruiden en andere blaadjes

In de voortuin een witte aalbes die het prima heeft gedaan, met alweer even geleden heerlijke vruchtjes:

Witte aalbes

Doordat de vruchtjes wit zijn, worden ze niet door de vogels gevonden, wel door de mieren trouwens, maar er was nog genoeg voor ons over.

Aalbessen

Lekker opeten

En als je dan weer vertrekt, mocht je de afgelopen weken zo de voortuin verlaten. Heel heet hoeft het van mij niet te zijn, maar verder is de zomer toch een heerlijk seizoen!

Voortuin

2 opmerkingen:

  1. Hoe smaakt die aarbeimelde? Echt naar aardbeien, of heel anders? Leuk he, die tuin die maar steeds wat oplevert en er mooi bijstaat! Heerlijk om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...