woensdag 18 juni 2014

You and me: naaien voor jezelf en je kind

Hemdje en jurkje

Hebben jullie toevallig ook hier en daar iets gezien van de serie You and Me? Naaien voor jezelf en voor je kind dus. Mijn dochter stond erop dat ze ook een jurk wilde van het stofje waarmee ik bezig was aan een hemdje voor mijzelf ;) Ik kreeg het net uit de overgebleven stof. Het was een snel projectje, niet mijn netste ahum. Maar dat heeft het succes ervan niet in de weg gestaan, het kind draagt het al een week onafgebroken volgens mij haha. De mijne ging wel netjes na een warm dagje in de was trouwens.

Bij de serie You and Me horen ook overdenkingen over het naaien. Die heb ik ook wel: ik heb namelijk een ambivalente relatie met naaien. Ik vind het super leuk, maar het is ook wel eens een last. Hoezo?

1. Ik wil eigenlijk geen kleding meer kopen die ik zelf kan maken. Tenzij het (goedkope) basics zijn bijvoorbeeld. Ik pas die regel onbewust ook toe op patronen trouwens! Dat levert soms dus best veel stress op, als het kind uit haar leggings is gegroeid, en het maar niet lukt een passend groter patroon te tekenen.

2. Ik heb meer ideeën dan tijd. Dus de kastinhoud groeit - stof kopen kost tenslotte niet zoveel tijd en is ook bevredigend. Soms groeit dan ook de frustratie als mijn hoofd overloopt van de ideeën en ik er maar niet aan toe kom ervoor te gaan zitten.

3. Het succes is niet altijd voor de hand liggend. Er waren dingen die ik echt voor niets naaide: het prinsessenjurkje bijvoorbeeld, het kikkerpak, en veel broeken. Grappig, stuk voor stuk projecten waar ik zelf veel lol aan beleefde! En die ik trouwens ook meestal erg geslaagd vond en leuk vond staan. Daar valt een les uit te trekken denk ik: wat ik leuk vind is dus niet altijd naar wens van mevrouw. Het hoeft niet erg te zijn trouwens, ik naaide die stukken dus gewoon voor mijzelf, om te doen, leuk.

4. Ik ben wel trots! Trots als ik zie dat ze helemaal in "mama made" rondrent. Of trots als ze van mijn (gekochte) trui vraagt of ik nog stof over heb omdat ze die ook wil :D

Herkenbaar?

Detail

Ik maakte zowel hemd als jurkje naar goed passende voorbeelden. Ik gebruikte voor het eerst dit elastische kant, er ligt nog veel meer van klaar trouwens, nu nog tijd.

Collage you

Collage me

Kant en band van hier
Stof van hier

13 opmerkingen:

 1. Ze zijn echt top geworden! Het kikkerpak en de broeken weet ik denk ik wel een goede bestemming voor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou iig die 'veel' broek geloof ik is erg tof! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk!!!

  en echt heel herkenbaar. Ik heb voorgenomen geen kleding meer te kopen dit jaar. Alleen ondergoed, sokken, leggings. Dus ik moet alles maken, genoeg stof, maar geen tijd.
  Verder bedacht ik toen dat diezelfde regel ook wel voor de jongens kon gelden. Ik heb nog genoeg stof voor kleren voor ze, maar weinig tijd.
  Toen mijn vriend mijn overhemd (Theo, zonen 09) zag, zei hij dat ik voor hem ook wel overhemden kon gaan naaien...

  Ohja en dan is er de webwinkel nog... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meer ideeën dan tijd....ja die herken ik heel goed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar!
  Vooral dat geen kleren meer kopen. Ik ga nog regelmatig winkelen en kom dan meestal met niets thuis. Alles wat ik mooi vind en vast neem, leg ik weer terug. Ahja want dat kan ik ook zelf maken.
  Erg eigenlijk want de tijd ontbreekt hier ook regelmatig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schattig jurkje weer voor de kleine en leuk hempje voor jou! Ik ben geen naaister (al ben ik nu kussenhoezen aan t naaien maar dat is simpel :) ) maar overigns herkenbaar. Wel vind ik t leuk als ik s nachts wel eens wakker lig over al die projecten en projectjes te denken en me erop te verheugen dat ik ze ooit ga uitvoeren. ook projecten in de uin (Teek away :) )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat herkenbaar.... leuk te lezen en te beseffen dat er meer mensen zijn zoals ik. Super tof hemdje, staat je goed! Leuk jurkje ook. Laat de zomer maar weer komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat herkenbaar.... leuk te lezen en te beseffen dat er meer mensen zijn zoals ik. Super tof hemdje, staat je goed! Leuk jurkje ook. Laat de zomer maar weer komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het erg leuk geworden. Ik houd erg van bloemetjes stof, dus dit vind ik prachtig. Zelf heb ik een paar maanden geleden nog lapjes stof gekocht, maar uiteindelijk heeft mijn jongste dochter er iets van gemaakt. Ik ben er gewoon niet zo goed in...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hihihi leuk verhaal! Je hebt in ieder geval heel wat ervaring opgedaan met de naaiprojecten waar jij heel blij van werd maar waar dochterlief niet in loopt. Maarreh leuk deze mama dochter outfits! Die jurk van de nieuwste blogpost is ook superrr. Ik heb eergisteren by the way zes panden aan elkaar gelockt voor de zand amsterdam rok, nu nog zin en tijd maken om de tailleband te bevestigen en dan is het proefmodel klaar...nou ja bijna ;). Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...