donderdag 20 februari 2014

Vruchtencake

Sapjes

Onverwachts kregen wij een sapcentrifuge! Mmmm, dit weekend dronken we vele sapjes.

Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen de pulp die overblijft in de machine weg te gooien. Dus ik experimenteerde wat met verschillende recepten voor vruchtencake, best geslaagd eigenlijk!

Neem 260 gram pulp uit de machine. In mijn sapjes zaten wortel, appel, peer en venkel. Hoe zoeter je fruit, hoe zoeter je cake straks natuurlijk!

Vruchtenpulp uit de sapcentrifuge

Voeg ongeveer 50 gram dadels toe, en pureer deze even fijn met de staafmixer. Let op: als je niet, zoals ik, gewend bent aan suikerloos eten, voeg je op dit moment eventueel ook wat suiker toe naar smaak.

Meng er dan nog doorheen:
50 gram gezeefd volkorenmeel (ook de vezels) en
twee eetlepels yoghurt

Zet een pan met een laagje water op het vuur, en klop 3 eieren au bain marie, een minuut of 8, tot een luchtige massa. Let op dat je een kom neemt die groot genoeg is, want het mengsel neemt wel toe in volume.

Eieren kloppen au bain marie

Spatel de ei-massa heel voorzichtig door het fruit-deeg-mengsel, let op dat je de luchtigheid niet verliest. Zeef er als laatste een theelepel bakpoeder doorheen en schep het beslag voorzichtig in een cakevorm.

Cakebeslag

Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden, in ruim een uur gaar. Leg het eerste half uur een stuk aluminiumfolie over de vorm en controleer af en toe op gaarheid met een breinaald of prikker.

Het resultaat is een soort bananenbrood achtige beetje vochtige cake. Past ook goed in een dieet met minder granen (en meer groente fruit en eiwitten). Eet smakelijk!

Cake

7 opmerkingen:

  1. mmmm ik moet precies mijn juicer eens testen dan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er smakelijk uit...dat heb je ook wel verdiend na al dat klussen van de laatste tijd ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Interessant! Ik heb ook net een paar weken een sapcentrifuge/blender/weet ik veel wat hij nog meer kan :).
    Ik heb tot nu toe nog niet de sapcentrifuge gebruikt, alleen de andere functies.
    Ik eet ook minder brood en suikers, dus ik onthoud deze even. Ik bak nu ook 'gezonde' koekjes met dadels en havermout en zo en zonder suiker.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heb je link ook even aan de Goede Gever doorgestuurd, hij vindt t heel leuk, deed zelf al jaren niets meer met de machine.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...