maandag 11 maart 2013

Kleine maatjes meer

Twee broekjes

Nu het kind ineens weer een maat groter gegroeid blijkt te zijn probeer ik haar dit seizoen zoveel mogelijk zelf van een nieuwe garderobe te voorzien, uit de voorraad stofjes. En het lukt aardig.

Na dit shirtje en deze outfit rolden er nog een voorjaarsjurk en deze twee broekjes van de band.

Het witte broekje is van hetzelfde model als het paarse, maar ik maakt het ietsje kleiner en werkte het af met dubbele lichtblauwe stiksels en bijpassende labels. Het oranje broekje is nog wat meer op de groei gemaakt, een dikkere legging met brede boorden en onderaan gerimpeld met een stukje elastiek in elke naad. Ik maakte het naar een patroon uit Ottobre. Gek genoeg rekt de als joggingstof gekochte stof helemaal niet in de breedte? Of hoort dat zo?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik tegelijk ook nog een set rompers kocht, kant en klaar. (En de rokjes die je hier zag. Zie ook de leuke give-away!)

Gekocht

Een voorraad basic tricots ontbreekt bij mij (iemand nog tips over waar die te kopen? Wel kwaliteit en keuze in kleurtjes, maar niet te duur?), en de verhouding inspanning vs. resultaat lijkt mij bij rompers voorlopig nogal scheef.

Stof van hier
Rompers, maillots en sokken van hier

PS wat leuk dat er nog steeds nieuwe volgers bijkomen! Welkom allemaal!

11 opmerkingen:

  1. Leuke broekjes!
    Ivm die voorraad basic tricots, daar ben ik zelf ook nog steeds naar op zoek, qua prijs-kwaliteit verhouding e.d...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke broekjes vooral de oranje vind ik heel erg leuk.

    En kwa tricot helaas daar kan ik je niet aan helpen dat wil ik zelf voelen voordat ik koop.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke broekjes. Joggingstof rekt altijd heel weinig. Voor boorden gebruik ik ook vaak oude shirts van degelijke kwaliteit. Tricot moet ik ook altijd voelen voordat ik het koop.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een gave broeken weer! ze zullen het kind vast weer top staan.
    Echt knap :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tricot is gewoon duur denk ik... Op de markt ligt hier hele dunne tricot voor 3 a 4 euro per meter, maar dat is niet geschikt voor rompers en boxpakjes en zo vind ik.
    Ik bestel nu zelf tricot voor shirts (voor zoontje) bij kleurenmix of joyfits. Dat is wat dikker dan die tricot van de markt. Maar dat kost wel bijna 20 euro per meter (gelukkig is een halve meter of 75 cm ook genoeg voor shirtjes in kleine maatjes).
    Ik heb nog een webwinkel (herbert textiel ) gevonden. Maar ik heb er nog niks besteld, dus ik weet niet wat de kwaliteit van die tricot is...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. uit welke Ottobre komen die broekjes?Ik ben nog op zoek naar een joggingbroekpatroon

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ik hoop altijd dat niemand het vraagt ;) Heb even voor je gekeken, het is de Milla, uit Ottobre 6/2010. Ik heb er zelf gaatjes in gedaan en een los elastieken koord met stopper.

      Het is wel echt een legging hoor, smal model. In de laatste Ottobre stond een leuke joggingbroek met een beetje een Chino-model: plof van boven, smalle pijpen. Leuk voor jongens en voor meisjes.

      Verwijderen
  7. Ziet er leuk uit, vooral die rode erg leuk! Tricot vind ik ook een lastig dingetje. Net op het stoffenspektakel geweest, maar daar ook niet echt kunnen slagen, misschien als ik wat beter had gezocht wel hoor, maar kwaliteit valt vaak tegen vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Joggingsstof rekt idd zo goed als niets. Ik kwam daar achter toen ik een oude joggingbroek kapot knipte en als boordstof aan een broek wou gebruiken.

    Mooie broekjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. He, ik kan die rompers helemaal niet vinden op de site die je noemt, klopt dat wel?
    Heerlijke broekies weer! Wat is mams toch handig!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...