dinsdag 12 maart 2013

Oogsten en zaaien

Winteroogst

Ik maakte mijn tuin eindelijk winterklaar, toen vorige week ineens de zon scheen :) Heel veel kruiden hebben de winter overleefd! De rozemarijn en salie dunde ik flink uit, om te zorgen dat het geen houtige struiken worden. Vandaar deze geurige vaas in de keuken, en ik heb al een paar mensen blij kunnen maken met wat verse takken.

Op een zonnig plekje in huis zaaide ik vast wat nieuwe plantjes in voor straks in de tuin: een bak met slasoorten, altijd super dankbaar want je blijft er van eten en het is snel oogstklaar (achter) en een bak vol kruiden (vooraan).

Woonkamerkas

Kijk eens hoe snel dat groeit in een paar dagen tijd. De postelein was eerst, toen de snijsla, en nu zien we ook de kamille, tijm en rucola boven de grond.

Groeien 1 2 3

Posteleinkiemen zijn vast ook lekker, maar we hebben nog even geduld.

Postelein in wording

Mmmm, vandaag schijnt hier alweer de zon. Dat betekent bij ons dat de kachel 's ochtends voorverwarmt tot 18,5 graad en dat daarna de zon de rest doet:

Lekker warm

Lekker warm in huis, ondanks de vrieskou! En dan ziet het er in het zaaihoekje weer zo uit:

Zaaiplek

1 opmerking:

  1. Helpikhebeenhelekouwetuin12 maart 2013 om 21:58

    Wat leuk al dat voorjaar alweer in huis, en heerlijk dat de zon t huis zo lekker mee-opwarmt.
    En binnen ook geen last van slakken natuulrijk, de afgelopen jaren hebben die toch wel erg huisgehouden in MIJN slaplantjes buiten....

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...