maandag 1 oktober 2012

Buy Nothing New Month | oktober 2012

Dáárom moest die wol dus zaterdag gekocht worden, nee, het was niet om de btw-verhoging voor te zijn. En denk dus ook niet dat je hier nu al gaat zien wat ik met die wol ga doen ;)

De titel zegt het al, vanaf vandaag is het een maand lang Buy Nothing New Month, of Koop Niets Nieuws MaandEen charmant initiatief, geboren in Australië in 2010, om je extra te prikkelen eens een maand lang een andere oplossing te zoeken als je denkt iets nieuws nodig te hebben. 

De Nederlandse site www.buynothingnew.nl geeft in prachtige beelden weer hoe het ook kan, en helpt je met suggesties op weg:


Ik hou van tweedehands, maar ook van het kopen van iets moois. Ik maak me ook vaak schuldig aan het in huis halen van het volgende project terwijl het vorige project nog lang niet af is. Ik wil dus wel eens proberen hoe het is om me nog eens 3x extra te bedenken voordat ik die winkel in stap. 

Dus vanaf vandaag, 1 oktober, voer ik dit logo op mijn blog, en ik doe mee! Jij ook?

Meld je ook aan op www.buynothingnew.nl, voor de "statistieken", en je ontvangt de nieuwsbrief met tips.

7 opmerkingen:

 1. OEI! Binnenkort kleindochter jarig. Toch een 2ehandsje kopen via marktplaats dan maar :)

  Maarre.... goed initiatief, ga mn best doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed initiatief. Maar uh, het is hier al heel vaak buy-nothing-maand. ;-) Benieuwd wat je allemaal niet gaat kopen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik ook! Vooral impulsieve nieuwe projectjes denk ik, zie de volgende blogpost ;)

   Verwijderen
 3. Geshared op facebook. Ga echt mijn best doen. Maar hier op Curacao is het al moeilijk iets nieuws te kopem naar je zin,...en de 2e jhandsmarkt is klein, als was het alleen maar omdat alles wat je koop van abominabele kwaliteit is....en dus al op versleten kapot voordat je er zelf genoeg van hebt..:-( Maar bewustwording is al een eerste stap
  XXC

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, ik ben ook echt niet tegen het uitgeven van geld, als het goed besteed is. Beter iets goeds nieuw gekocht dan iets slechts, dat snel weggegooid en vervangen moet worden tenslotte.

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...