dinsdag 2 oktober 2012

"Oktober afmaakmaand"

Het was makkelijk aansluiten bij oktober BNNM omdat ik al had besloten dat het voor mij "oktober afmaakmaand" zou worden. 

Beginners en afmakers
Ooit gehoord van dat verschil? Ik ben zo'n typische "beginner". Ik word enthousiast van elk nieuw plan, ook al laten tijd en energie het afronden van zo'n plan misschien niet toe. Ook míjn huis ligt vol met dingen die nog "moeten" gebeuren. Moeten: waarom is het eigenlijk zoveel minder leuk om iets af te maken dan om aan iets nieuws te beginnen? 
Ik weet dat ik ook heel veel plezier beleef aan iets dat af is. Daarom is voor mij oktober afmaakmaand, ik ga met veel plezier al mijn oude projectjes langs en probeer daar wat van af te ronden voorzover lichaam en geest dat toelaten. Nu maar hopen dat ik daar niets nieuws voor nodig heb ;)

5 opmerkingen:

 1. zetumop! :) misschien moet je een lijstje maken van al die klusjes, dan kan je lekker afstrepen! dat werkt bij mij altijd heel stimulerend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ja lijstjes, hier volop lijstjes :(, maar de "projectjes" zijn eigenlijk te groot om lekker te kunnen strepen... Daarom de collage hierboven maar gemaakt, kan ik daarin (hopelijk) binnenkort een keer "strepen".

   Verwijderen
 2. Lekkere start van een nieuwe maand. Het gaat de komende dagen toch regenen en stormen, kun je mooi in huis aan de slag gaan :) Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. helpikhebeen tuin2 oktober 2012 om 22:40

  Goh, voor mij ook goed idee hoor! Heb eindeloos veel onaffe dingen, raar he, dat we dat allemaal hebben. Heb in allemaal zin om ermee te beginnen, maar DOE t dan niet, slomigheid? moeheid?
  Dromend hoe ik mn vrije dagen nuttig ga en kan besteden maar als t zover is... inderdaad, een lijstje, maar dat kan goed werken (afstrepen!!) maar ook weer verlammen is mn ervaring. Enfin, aan de slag en kijken wat er aan t eind van de maand af is! Bij mezelf en bij jou, haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...