Wat fijn dat er een vriesvak bestaat en dat daar ook wat in zit. Alleen thuis, ziek en zin in groente. Uit het vriesvak pompoenstukjes, tuinboontjes, spinazie.
Dat donkerpaarse struikje is "notenkruid" of "japanse peterselie" die ik voor een ander kocht op de Pure Markt vandaag. Dan ook nog eieren, en een heerlijk stuk geitenkaas dat ik toevallig ook meenam van die markt.
Kook de pompoenstukjes en tuinboontjes een paar minuten, en bak daarna een roerei waar je ze aan toevoegt. Ik gebruikte drie eieren, maar ik at er verder ook niet zoveel bij.
Ik vind roerei altijd het lekkerst als het een beetje "zompig" en niet al te homogeen is. Dus ik laat het eerst een klein beetje stollen en roer het dan pas voorzichtig wat los. Ook voeg ik er wat vocht aan toe tijdens het bakken, al dan niet uit iets lekkers dat je toevoegt (zoals tomaat, dat is lekker vochtig en zorgt voor een perfect roerei). Voeg tijdens het bakken kruiden toe naar smaak, ik vond het heerlijk met dragon uit de tuin, in strookjes gesneden japanse peterselie en maalde er wat peper overheen. Eroverheen wat plakjes van die geitenkaas. Het werd een heerlijk geurig geheel.
Ik at het met een kommetje spinazie en een heerlijk bakje verse blaadjes uit de tuin: zuring, rucola en verschillende slasoorten. Fijn, zo'n vriesvak EN zo'n eindeloze voorraadkast buiten :) Nu snel weer naar bed.
Haha... weet je wat ik vanavond had gemaakt?? roerei (van 3 eieren), met sperzieboontjes en chinese kool die ik nog over had op brood :) jouw versie is wel wat uitgebreider... maar dit was ook lekker :) en toevallig zeg! Beterschap!
BeantwoordenVerwijderen