zondag 8 juli 2012

Dank aan het vriesvak | een roerei - recept

Wat fijn dat er een vriesvak bestaat en dat daar ook wat in zit. Alleen thuis, ziek en zin in groente. Uit het vriesvak pompoenstukjes, tuinboontjes, spinazie.


Dat donkerpaarse struikje is "notenkruid" of "japanse peterselie" die ik voor een ander kocht op de Pure Markt vandaag. Dan ook nog eieren, en een heerlijk stuk geitenkaas dat ik toevallig ook meenam van die markt.


Kook de pompoenstukjes en tuinboontjes een paar minuten, en bak daarna een roerei waar je ze aan toevoegt. Ik gebruikte drie eieren, maar ik at er verder ook niet zoveel bij. 

Ik vind roerei altijd het lekkerst als het een beetje "zompig" en niet al te homogeen is. Dus ik laat het eerst een klein beetje stollen en roer het dan pas voorzichtig wat los. Ook voeg ik er wat vocht aan toe tijdens het bakken, al dan niet uit iets lekkers dat je toevoegt (zoals tomaat, dat is lekker vochtig en zorgt voor een perfect roerei). Voeg tijdens het bakken kruiden toe naar smaak, ik vond het heerlijk met dragon uit de tuin, in strookjes gesneden japanse peterselie en maalde er wat peper overheen. Eroverheen wat plakjes van die geitenkaas. Het werd een heerlijk geurig geheel.

Ik at het met een kommetje spinazie en een heerlijk bakje verse blaadjes uit de tuin:  zuring, rucola en verschillende slasoorten. Fijn, zo'n vriesvak EN zo'n eindeloze voorraadkast buiten :) Nu snel weer naar bed.

1 opmerking:

  1. Haha... weet je wat ik vanavond had gemaakt?? roerei (van 3 eieren), met sperzieboontjes en chinese kool die ik nog over had op brood :) jouw versie is wel wat uitgebreider... maar dit was ook lekker :) en toevallig zeg! Beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...