maandag 29 augustus 2016

Snelle zomershirts

Ik ging me te buiten aan dunne, flodderige tricot, en naaide snel wat zomershirtjes.

Raglan met kant

Ik wilde een watervalhals combineren met raglan (dit patroon hertekende ik ook zelf, maar blogde ik nog niet).
Note to self: met zulke soepele stoffen krijg je haast vanzelf al een waterval... Herstellen dus, ik nam breedte weg bij zowel het kant als de witte stof. Lostornen ging haast niet, ik had er geen zin in, daardoor is het shirt onder mijn armen nog wat wijd.
De zoom is niet afgewerkt. Ook de hals liet ik los, maar wel naar binnen omgevouwen en vastgezet in de mouwnaden.

Sterren en beleg

Voor het sterrenshirt knipte ik deze na. Maar dan met kortere mouwen, een lagere hals, minder wijd onder mijn arme en geen high-low zoom. Compleet anders dus eigenlijk? Om de look van een brede boord te krijgen maakte ik een beleg (iets kleiner geknipt dan het shirt zelf) voor de hals en stikte dat breed door. Geeft toch een perfect vlakke afwerking. Mouwen en zoom zijn niet afgewerkt.

Groene off shoulder

De laatste is de simpelste. Hetzelfde patroon als deze hierboven, maar iets verlengd en versmald, met een boothals en de mouwtjes verkleind. Waarom het simpelste? Behalve de zij- en schoudernaden stikte ik er niets aan ;) Dat ging zo snel, dat ik er in dezelfde tijd ook een voor mijn zusje naaide.

Ruwe knipranden is zooo zomer 2016!

Stof: wit, sterren en mooie kant van hier, groen van hier
Patronen zelf getekend

2 opmerkingen:

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...