zondag 29 maart 2015

Tussendoortje

Knippie jurk

Voor het meisje begon ik al een hele tijd geleden aan iets "anders dan anders".

Kraag en epaulet

Het naaien van deze jurk nam de nodige tijd in beslag. Eerst begreep ik het patroon niet waar het het vaststikken van de kraag betrof, het was echt een onbegrijpelijk patroon ouderwetse verwarring. Ik veranderde de epauletten van richting, dat leek me toch echt fout bedacht? En het stikken van het biaisband achter de overslagen ging niet echt vanzelf. Ondanks boventransport en heel voorzichtig naaien, had ik zo'n 10 cm biaisband teveel nodig - oftewel de tricot rekte enorm uit. Tot slot riep de draak het meisje al van ver dat ze de jurk toch niet mooi vond want hij was niet wijd. Zucht.

Overslagpanden


Taille elastiek

Om een lang verhaal kort te maken, uiteindelijk kwam het goed, ook na toelichting door de coupeuse van Knippie die ik mocht mailen na een bericht op hun facebookpagina. Ik naaide de kraag deels met de hand vast, haalde al het biaisband los, waste de jurk zodat de tricot weer in model kwam, verstevigde de voorpanden en stikte het biaisband erop terwijl ik hard aan het band trok om dát juist een beetje uit te rekken in plaats van het pand. Maar rekbaar afwerken met rekbaar vind ik toch wel handiger moet ik zeggen.

Op model 2

Op model 5

Op model 3

Uiteindelijk heeft het meisje de jurk zelfs al aangehad. Het is dan ook een soort paasjurk, toch, met die eitje en vogeltjes? (Je moet iets bedenken hè.)

Op model 4

Op model 1

Zelf toch ook wel weer tevreden. Hij staat haar geweldig vind ik, wel wat "groot" hoewel de jurk zelf niet erg lang is uitgevallen. Ik naaide de jurk in maat 110, note to self: altijd verlengen hè, kind is al 113 cm.

Knippie jurk 2

Stof van hier
Patroon jurk 28 uit Knippie 5/2013


PS wie hier verwachtte al een April Anders bericht te vinden, excuus, ik publiceerde toevallig het al klaargezette maar nog lege bericht over mijn eerste resultaat ;)

9 opmerkingen:

 1. Uiteindelijk is het helemaal goedgekomen, ik vind hem erg leuk geworden en ja hoor vogels met eieren is helemaal lente dus ook Pasen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gisteren een heeeeeeeeeel verhaal getypt op de iPad, maar dat ding grrrrrrr. Afijn: Ik vind 'm geweldig ! Echt helemaal leuk. Behalve het blote borstje, topje eronder denk ik. En ja het is een Paasjurk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja tuurlijk, vandaag met een hemdje gedragen. Het was ook al schemerig, maar ja, ze trok hem aan dus gelijk paraat met de camera ;)

   Verwijderen
 3. Ja, Zaanse Zolder, inderdaad, brrr, beetje koud borstje, maar vast wel genoeg t-shirtjes in n mooie kleur voor eronder in haar kast aanwezig! Erg lief jurkje hoor! helemaal Pasen idd! Goed bedacht! Voor mij is t naai-jargon een beetje te moeilijk, maar ja, je hoeft niet alles te kunnen.... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lief! Mooi model. Allebei.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tof gedaan hoor! En ze ziet er echt heel tevreden uit, missie geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...