woensdag 25 maart 2015

Daag jezelf eens uit... | April anders maand!

Stofjes voor april anders maand

Het nadeel van veel stofjes kopen terwijl je te druk bent om te naaien, is dat wanneer je er eindelijk iets mee wilt gaan doen je ideeën alweer veranderd zijn. Om het nog niet eens over de mode te hebben...

De rest van de kleurige tricots gaat zeker nog z'n toepassing krijgen, maar zo heb ik ondertussen wel de hele zwart-wit fase aan me voorbij laten gaan, en gaat het nu in mijn hoofd alleeen nog maar over de nude, beige en pasteltinten die je overal ziet.

Stofjes voor april anders maand

Ik heb de afgelopen tijd een aantal anders dan andere stofjes gehamsterd (ook in de kringloopwinkels bijvoorbeeld!). Met het idee er dan ook iets anders dan anders mee te naaien voor mijzelf. Nette rok, net jasje, net shirtje, wat stijlvoller en geschikt voor werk. Nu ik weer even (tijdelijk hoop ik) zonder werk zit moet het er van komen, maar iets houdt me tegen. Schroom? Twijfel? Voorbeelden of patronen? Aan de inspiratie hoeft het niet te liggen, kijk hieronder maar eens.
Inspiratie april anders
Inspiratie april anders
Inspiratie april anders
Inspiratie april anders

Inspiratie april anders
Misschien heb ik de spreekwoordelijke stok achter de deur nodig? Daarom stel ik mijzelf nu voor een uitdaging: 5 items voor mijzelf naaien die ik nog niet eerder heb genaaid en die passen in het modebeeld van nu! En, niet te vergeten, die passen bij mij. En deze bloggen in april.

Ik zal ze combineren met gekochte dingen, zo is de drempel wat minder hoog om gelijk alles nieuw te moeten naaien. Verder dan de stapel stofjes en vage ideeën in mijn hoofd ben ik nog niet gekomen, dus er moet hier nog heel wat gebeuren om dit te kunnen realiseren. 

Suggesties zijn dus welkom! Welk patroon of kledingstuk vind jij nu helemaal hot?

Stofjes voor april anders maand

Ik zal trouwens wel even moeten wachten tot mijn stofjes geen ijspaleis meer zijn...

Update: hier zie je de resultaten:
April Anders #1
April Anders #2
April Anders #3

23 opmerkingen:

 1. Leuke uitdaging!
  Ik heb veeeel naaitijd in te halen na maanden niet genaaid te hebben. Maar de jongens groeien uit hun kleren, zij gaan altijd voor. Maar na een jaar geen kleding voor mijzelf gekocht te hebben, moet ik ook hard voor mijzelf aan de slag. Ik zou bijna zeggen ik doe mee. Hmm ik probeer t gewoon :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, dat is nogal een uitdaging inderdaad! Ik herken het probleem van de stapel stofjes en de veranderde plannen wel... Ik zal eens voor je gaan denken :-) Misschien de Syrah maxi-rok van Selvage Designs?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, brrr, ik vind maxi rokken echt vreselijk *bloost*. Nee, geen echt modebeest hè :(

   Verwijderen
 3. Wat een plannen! Ik heb me nog niet verdiept in de "mode van nu", moet ik gauw eens gaan doen. Ben benieuwd wat je gaat maken!
  Vervelend dat je zonder werk zit....ik hoop dat je snel weer aan de bak kan.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, maar ik vind het ook wel weer even lekker hoor :)

   Verwijderen
 4. Dat is nog eens een uitdaging!!!! Wel leuk :) Herkenbaar van die stoffenverzameldrift....
  En tips... tja.... hoewel ik zelden shop tegenwoordig denk ik dat je met een maxirok, een rok net over de knieen en ook een jumpsuit wel wat stof kan verslinden. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee! Ik moet ook nodig voor mezelf gaan naaien, maar voor april heb ik nog andere plannen. Maar als jij het nou goed aftrapt, doe ik het je in juni hopelijk na ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oeh wat spannend! ik koop ook nog steeds stofjes, terwijl m'n naaimachine het nog altijd niet doet. Er komt weinig uit m'n handen met zoonlief thuis (geopereerd). Ik zit vol wilde ideeën, ik pin me suf, eens gaat het weer lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, echt kapot dus he :( Vermoeiend soms hè, al die ideeën.

   Verwijderen
 7. Sounds exciting! I really need to sew more for myself. Can't wait to see it all come together. Good Luck!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Succes!! Ik zal je hier op de voet volgen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super goed idee! Ik naai nog niet zo lang, dus stel mezelf maar geen doelen ;-) maar ik ben benieuwd naar je creaties. Groetjes Lobke (iets-unieks.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke uitdaging! Toi toi toi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oww go for it! Jij kunt dat vast en zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hey girl daar ben ik ook weer eens, heb evenlekker bijgelezen...nou ja tot hier ;).
  Ik heb eerlijk gezegd helemaal niks met de mode van nu en met pastels, maar wel heel veel met de kleurige mode van jurkjes zoals Tante Betsy.

  Tips over naaien met tricot op je blog zijn van harte welkom, misschien heb je zelfs al eent tag met tricot, altijd handig om terug te lezen. Leuk dat je mee doet aan de Tante Betsy winactie! Ik ga er weer vandoor, die uren vliegen om zonder echt wat nuttigs gedaan te hebben. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een goed idee! Ik kom net weer een beetje op stoom, maar naaien voor mezelf komt vanzelf steeds op de laatste plaats...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben zo schommelend met mijn gewicht dat naaien voor mezelf even op de allerlaatste plaats komt... Maar in juni ga ik er helemaal voor - en dat dat stofvreters zijn vind ik helemaal niet erg. Het modieuze laat ik aan mij voorbij gaan #nietmijnding

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...