woensdag 25 februari 2015

Watervalhals voor een ander

Hals

Hier kondigde ik het stiekem al aan, mijn eerste kledingstuk voor een andere volwassene. Uiteraard was ik er toen al mee bezig, haha, want zoiets kost wel even tijd -  bij mij in elk geval.

We begonnen met het passen van al mijn zelfgemaakte jurken. Handig, want daar heb ik het patroon natuurlijk al van liggen. Geen succes, wat mij flatteert, deed haar figuurtje juist geen eer aan. Toen greep ik maar naar het shirtje dat ze die dag aan had, dat zat prachtig namelijk :)

Eerst een proefje gemaakt in een restje tricot:

Aanpassingen

Ik nam foto's van alle plekken die aangepast moesten worden, omdat ik zo snel geen tijd had goede notities te maken: armgat, hals en taille. Waar niet eigenlijk, haha. Toch was het begin veelbelovend.

Dit was het resultaat na nog een keer passen en nog wat kleine dingetjes aanpassen:

Op model 1

Voor wie dat leuk vindt: een blik op het patroon van de top:

Patroon watervalhalsjurk

De waterval-halsrand zit op de horizontale overgang tussen de twee stukken patroonpapier, het stuk daarboven wordt naar binnen gevouwen om geen naad aan de hals te zien. Note to self: volgende keer de rand hiervan wel aflocken voor het in elkaar zetten van de jurk, dan kruipt de stof minder omhoog.

Links zie je het armsgat, dat helemaal opzij gekanteld is om de extreme watervalhals te vormen. En natuurlijk is dit maar een half patroon, de rand rechts is middenvoor.

Collage

Het model was er blij mee! En dan te bedenken dat dit de proefjurk was, er volgt er dus ooit nog een. Patroon ligt klaar, stof ook, maar ja, er liggen hier momenteel heel veel stapeltjes stof en patroondelen...

Watervalhalsjurk

Stof van hier
Patroon zelf (na-)getekend

PS de geweldige vilten bloemenslinger is van bij Imagine. Of ze deze nog hebben weet ik niet, maar wel heel veel ander moois!

9 opmerkingen:

 1. Altijd leuk zo'n waterval hals! Staat speels en geeft volume.... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooie jurk. Knap dat je dat kan zo iets natekenen in een bruikbaar patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof! Hartstikke mooie jurk en te gek stofje! En wat staat het haar goeoeoeoed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal leuk zeg, ik ben gek op watervalletjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wow ziet er prachtig uit die jurk. Rood is mijn favoriete kleur moet je weten, maar in iedere andere kleur had ik hem ook mooi gevonden hoor.
  Oh ben al veel te lang niet meer bij je op bezoek geweest, nu even als nachtbraker. Zo manlief maar eens aanstoten dat hij zich omdraait en hopelijk verder weer rustig gaat slapen zonder te snurken... Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...