zaterdag 22 november 2014

Tafelkleed werd... | Recykleren 4.0

Tafelkleedje

Natuurlijk doe ik ook mee, al is de veertiendaagse al even aan de gang. Op mijn facebook zagen jullie al een preview. Ik verknipte een tafelkleed tot een bijna-cirkelrok voor mijzelf.

Hee geen cirkel

Bij het netjes neerleggen van de cirkel raakte ik steeds in de war, ik kon het middelpunt maar niet vinden. Tot ik besefte dat het geen cirkel maar een ovaal was!

Knippen

Handig, kon ik er gelijk een strook vanaf knippen voor de tailleband. Het gat voor mijn middel bepaalde ik met deze methode.

Ik maakte twee ongelijke panden, het voorpand mist een taartpunt, zodat de zakken niet precies opzij vallen maar iets naar voren. Ik verwerkte paspel aan de zakken en de tailleband.

Zakje

Alleen jammer dat ik niet helemaal blij ben met het eindresultaat. De rok is aan de taille iets te wijd. Ik broed nog op een oplossing, maar ik denk dat de enige goeie optie is om de tailleband helemaal los te halen, wat plooien in de rok te leggen en de band er dan opnieuw aan te zetten. Ik kan natuurlijk ook nog elastiek in de taille overwegen, maar ik vermoed dat dat niet zo elegant is (zo'n rok maakt me sowieso al wat dikker volgens mij...). Wie weet heb ik tegen de zomer zin in het verstelklusje...

Ik poseerde voor de zonnige tuin, maar wel binnen ;)

Op model

5 opmerkingen:

  1. Wat een lekkere zomerse rok!! Mooi! En dat van een tafeelkleed, wat een leuke ideeen toch steeds!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wow super ziet hij uit! Je zou niet zeggen dat het ooit een tafelkleed was. Heel veel succes nog met een goede oplossing vinden zodat de rok wel goed voor je voelt en past. Knuff!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...