Blijkbaar spookt de aanstaande
Nodig:
Linzen, sinaasappel, wortel, prei
Ui, knoflook, olie
Pompoen, meel, ei
Schuif als eerste een halve pompoen in de oven, bestreken met wat olie. Deze heeft zo tussen een half uur en 45 minuten nodig om zacht en gaar te worden (150 graden). Je kunt een kwartiertje iets anders gaan doen voordat je verder gaat met koken.
Snij dan de ui en de knoflook in stukjes, en bak deze zachtjes zoet en gaar in wat olie.
Zet apart een pannetje rode linzen op, en kook ze zachtjes zo'n 15 minuten. Het pak zei 25 minuten, maar ik vond ze al sneller "bijna gaar", en ze mogen straks nog even nawarmen in de pan met de rest van het eten.
Snij een wortel in stukjes, en een sinaasappel.
Voeg ze toe aan de pan met ui en knoflook en laat ze even meebakken.
Snij en was de prei (geen foto, te groen ;) Nee hoor, gewoon vergeten), en voeg deze ook toe. Met een scheut sinaasappelsap wordt het geheel nog wat zoeter, gewoon wat water erbij kan ook. Laat nog zo'n 8 minuten zachtjes stoven.
Maak ondertussen een beslagje met wat meel (ik gebruikte rijstmeel en kikkererwtenmeel, maar gewoon tarwemeel kan natuurlijk ook), ei (ik nam een extra ei om zeker te weten dat het zou binden) en wat water of melk.
Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de pompoen, en druk dit fijn of pureer het, en meng in het beslag. Bak er pannenkoekjes of poffertjes mee.
Voeg tenslotte de linzen toe aan het wortel-prei mengsel, meng voorzichtig en laat alles nog even doorwarmen. Vergeet niet een snufje zout of peper toe te voegen.
Lekker met wat yoghurtsaus of roomkaas!
Yummie!
BeantwoordenVerwijderenJeetje, lekker zeg! Misschien mag je t eens koken op de Eikenhorst! En je weet, prinsesjes houden van ook champignonnetjes, veldsla en kikkererwten!
BeantwoordenVerwijderen