zondag 6 april 2014
Knollensoepje
Met mijn basis voor soep maakte ik laatst een soepje van allerlei oude, vergeten, verdroogde knollen die we nog in huis hadden: een rode aardappel, bataat, pastinaak en een paar worteltjes.
Werkwijze:
Bak een gesneden ui en knoflookteentje zachtjes in veel olie (dit is mijn "basis" voor soep, werkt altijd :D)
Schil en snij de knollen in kleine stukjes, en voeg ze toe aan de ui, en bak even mee.
Voeg water toe naar smaak, ik deed er nog verse tijm bij, en laat ongeveer 20-30 minuten koken.
Dit keer pureerde ik de soep niet, maar at ik hem zo, heerlijk zoet, en zo mooi met al die verschillend gekleurde stukjes!
PS dit weekend had ik tijd achter de naaimachine! Er is zelfs iets af. Maar nu nog tijd om foto's te nemen bij daglicht... wordt vervolgd dus.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Mjammie! heerlijk zo'n ouderwets soepje, waarom eten we zoiets niet elke dag?
BeantwoordenVerwijderenI ♥ soepies ....
BeantwoordenVerwijderenen ik ben erg benieuwd naar wat er onder de naaimachine vandaan gerold is.
Ik heb wat recykleer projecten geknipt, moet nog in elkaar maar eerst nog meer en nóg meer knippen. Je hebt van die momenten hè...
lekker soepje.. als er een stukje vis bij zat had je een westafrikaans soepje!
BeantwoordenVerwijderen