woensdag 2 april 2014

Kip met citroen

Citroenkip

Er bestaat een heerlijk Marokkaans gerecht met kip en (ingelegde) citroen. Uit heimwee bedacht ik laatst dit gerecht, lekker genoeg om met jullie te delen vond ik!

Neem biologische kippenpoten, bak ze snel rondom bruin in olie en en klont boter, en haal ze even uit de pan.

Bak een grof gesneden ui en 2 teentjes knoflook een paar minuten in het vet van de kip. Doe er een goed schoongeboende citroen bij, in 8 stukken gesneden. Ik deed er ook nog wat dragon bij.

Doe de kip terug in de pan, en bak ze gaar, in ongeveer 15-10 minuten.

Eet de citroen niet op, maar wel de rest van de saus, inclusief de jus. Heerlijk! Eet bijvoorbeeld met zilvervliesrijst en een groene salade.

3 opmerkingen:

  1. Lekker (denk ik). Waar haal je de bio kip? In de supermarkt zie ik dat bijna nooit, dus wij eten bijna nooit kip. Tenzij ik bij de bioslager kom

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Laat Wilders t maar niet lezen! :). Meer meer meer marokkaanse gerechten alsjeblieft! Voor mij natuurlijk zonder kip, maar ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Vroon, het is dat wij pescotariers zijn hier, maar anders......:-) XXXC

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...