donderdag 19 september 2013

Nieuwe vondsten | Gekke broekjes

Groene broek op model

Hier zag ik toevallig een broekje voorbij komen dat me gelijk achter de naaimachine deed kruipen. Ik was toch al op de herfst/winteroutfit aan het broeden. Dit is het resultaat: twee heupbroekjes met extreem hoge tailleband. Eén meer stoere groene, en één heerlijk zacht en poffige blauwe.

Blauwe broek 3x op model

Omdat ik tegenzin had de tweelingnaald en het grijze garen van dit klusje, ook gebruikt voor deze jurk en deze snelle actie trouwens, te wisselen, liet ik het zitten en bedacht ik met de tweelingnaald op de groene broek een gekke, beetje onafgewerkte zak van een rond restje stof:

Zak

Het voordeel van zo'n ronde zak is dat je heel eenvoudig de extra ruimte kunt maken die nodig is voor het elastiek in de bovenkant: je legt het rondje gewoon wat meer "naar elkaar toe" bij het vaststikken. Hier moest ik daarvoor nog een plooi onderin de zak maken. En ik hoef waarschijnlijk niet te vertellen dat het heel makkelijk opstikken was zonder het randje netjes naar binnen te vouwen.

Verder stikte ik met de tweelingnaald eens op andere manier een elastiek vast, ik sloeg de stof er eenvoudig een keer omheen en stikte het vast:

Elastiek

en maakte ik wat sierstiksels voor nepzakken en een gulp :)

Nep gulp en zakken

Grappig, hoe je toevallig (door luiheid...) zomaar op allerlei nieuwe vondsten komt, en dat beviel goed, ga ik zeker vaker doen zo!

In de taille gebruikte ik een stuk elastiek met aan de uiteindes lint of stroken stof erop gestikt:

Lint met elastiek

Een volgende keer neem ik een slapper en langer elastiek, en kortere stukjes koord trouwens, comfortabeler voor het schatje.

Door een tunnel in de onderzoom met twee knoopsgaten en stukjes fluo-elastiek, kan de broek zowel met pof als wijd worden gedragen.

Pof of niet

Broekjes

Door de lange boorden is de blauwe broek hopelijk super lang draagbaar. Deze broek heeft verder twee laaghangende kontzakken met de streepjes verticaal (dit is de achterkant van het kind ;)) :

Kontzakken

Collage groen

Blauwe broek: gestreepte nicky velours en een oud t-shirt van mijzelf voor de boorden.
Groene broek: stretch rib en de onderkant van een gek, lang t-shirtje dat ik ooit voor 50 cent op de markt kocht voor de boord.

10 opmerkingen:

 1. Dat zijn heerlijk draagbare broeken geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supergaaf ! Lijkt me zelf ook wel heel lekker zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat hoorde ik al meer, schoonzusje wilde er ook wel eentje ;) Ik zelf eigenlijk ook, wie weet, haha.

   Verwijderen
 3. Ik vind het weer NIET te geloven hoe je dit zo snel en mooi en origineel maakt!!! ZULKE leuke broekjes! je hebt ECHt gouwe handjes meid!!
  En wat een plezier zul je er aan beleven, creatief zijn haalt t mooiste en lekkerste gevoel in je naar boven merk ik in de heel weinige momenten dat ik t ook een piepklein beetje ben...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gewoon geweldig en terecht een aantal nieuwe tips en trics met een super resultaat. Echt n toffe broek, pluim!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Leuk om te horen, zeg! Laat me vooral ook nog even (hier) weten als je er iets mee doet :)

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...