woensdag 11 september 2013

Jij hebt toch een machine die dit kan?

 Elastische zoom

"Ehm, jij hebt toch een machine die dit kan? Dit soort elastische zomen?" zei ze tegen mij. "Deze moet een stuk ingekort."

Zijnaad

Nee, zei ik, daar heb je een coverlock voor nodig, ik heb een overlock, daar kun je dit mee, zo'n zijnaad. Maar ik kan het wel elastisch voor je omzomen hoor, gewoon met mijn gewone machine en een tweelingnaald. Sterker nog, dat kun je zelf ook!

Knippen

Maar ik doe het wel voor je hoor.

Nieuwe zoom

Ik gebruikte ook de boventransportvoet trouwens, en de strijkbout, want netjes naaien in zo'n delicaat, rekbaar stofje is nog niet zo eenvoudig. 

Jurkje van Sandwich.

4 opmerkingen:

 1. Ah, dàt is dus het verschil tussen een cover en een overlock! Kan je dat ook niet als het mes 'afzet'?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, want de draden van de overlock gaan altijd "om" de stof heen, aan de rand.

   Je kunt met bepaalde instellingen wel (sier-)stiksels middenop de stof maken trouwens, maar dan moet je de stof dubbel leggen, je draadspanningen heel anders afstellen, wel weer langs de (vouw-)rand stikken en daarna openvouwen en hopen dat de draadjes precies los/strak genoeg zaten om een glad stiksel te krijgen.

   Verwijderen
 2. Hm, geweldig dames, al die kennis en ervaring en handigheid! Ik kan nog veel van jullie leren. Maarre, zo'n zoom met een tweelingnaald, kun je daar het breedteverschil van de stof die taps moet worden omgezoomd mee corrigeren? (snap je wat ik bedoel?)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh,...Sandwich jurkje.
  Is uit de collectie van vorig jaar,..moeilijk stofje.
  Wat heb je ermee gedaan?
  Ik hoop korter gemaakt en niet verknipt voor iets anders.
  groet,

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...