woensdag 7 augustus 2013

Vang de woelwater | Tatteljee-hack

Om een beetje in de sfeer van de vorige post te blijven naaide ik twee oplossingen om onze kleine woelwater op haar matje te houden als we volgende week gaan kamperen.

Slaapzak en matje

Ik bedacht een gat in haar gekregen Tatteljee slaapzak, om het matje in te schuiven:

Gat geknipt

Oei, dat knippen deed zeer, ik durfde haast niet!

Reep stof erop gestikt

Ik had nog een restje ripstop-nylon in rood, dat gebruikte ik om de gleuf mee af te boorden. Knip hiervoor net zo'n gat in de strook, en stik de strook buitenop het gat. Normaal stik je eerst de strook vast met twee evenwijdige stiksels, en knip je dan pas het gat in de twee lagen. Bij de monsterzak gebruikte ik die methode ook.

Omgezoomd

Keer dan het gat door de strook naar binnen te vouwen, en stik dicht op de naad door. Ik maakte voor de stevigheid ook een tweede stiksel rondom.

Zo schuif je het matje erin:

Matje erin en slapen maar

Met klitteband kan de gleuf weer dicht. Omdat de stof van de slaapzak heel ruim was, is het geen probleem dat er wat lengte verloren is gegaan bij het gat.

Klittenband

Deze slaapzak is trouwens echt geweldig: een donzen bovendek, met om de bovenrand die bij het gezicht van je kind zit een katoenen lap, die eenvoudig gewassen kan worden. Ook een goed wasbaar onderdek - waarin dus nu een spleet in de buitenstof zit. Als het niet zo koud is, voldoet het onderdek als deken.

Voor echt warm weer naaide ik ook twee extra stukken stof achterop een eerder gemaakte lakenzak, zodat je het matje er precies in kunt schuiven:

Lakenzak achterkant

Heerlijk bedje

Lekker bedje zo, toch?

6 opmerkingen:

 1. Zo zeg, dat heb je goed bedacht !!! ik zou er zo inkruipen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat slim! Jammer dat al onze negen kinderen alweer te groot zijn voor zo'n oplossing...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben benieuwd hoe het bevalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoiets had mijn moeder vroeger ook voor mij bedacht.
  Thuis in mijn eigen bed.
  Een slaapzak opengeritst onder het matras.
  Een slaapzak op mijn, toen nog laken en dekens.
  De twee slaapzakken aan elkaar geritst.
  Ik sliep heerlijk in de veilige coconnetje.

  Ik hoop dat je dochter er ook fijne jeugdherinneringen aan overhoudt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, zie door vakantie deze post nu pas!!!
  O, wat lekker knus en veilig, zo'n bedje, kan ze de hele tent door woelen en toch een warm onderkantje houden! Leuk verhaal van Katrien ook zeg, lieve moeder had/heb jij!
  Ik heb zelf ook ooit iets bedacht om het kamperen wat aangenamer te maken qua slapen: heb een katoenen eenpersoons dekbedhoes in de lengte doormidden gestikt, krijg je een hoes waar je net 2 lange kampeermatrasjes in kunt schuiven. Schuift je tweepersoonsbed nooit meer uit elkaar in de tent.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...