woensdag 10 juli 2013

Fruit aan haar benen | Sloop wordt broekje

Broekje

Dit was de boosdoener, dit kringloopsloopje.

Sloopje

Ik zag al gauw dat er net precies een broekje uit kon passen, en dus tornde ik het netjes open: zie, een brede engelse naad en dus zomaar rondom 3 cm stof gewonnen.

Passen en meten

Het meisje heeft de leeftijd om wat meer details aan haar kleding te waarderen, ze kreeg dus stoere zakken en snelle riemlusjes (van precies bijkleurend biaisband) aan de tailleband.

Zak

Ik plaatste de zakken aan de zijkanten van de broek. De zak maakte ik eenvoudig van een vierkant stukje stof, bovenaan een stukje elastiek en onderaan een dubbel plooitje om de zak mooi bol te laten staan.

Tailleband

Het stofje is een licht katoentje, maar wel een beetje, tja, scherp. Dat had ik al gevoeld. Daardoor braken dus steeds mijn draden. Een naald voor zware stoffen, een iets betere kwaliteit garen, en handmatig stikken bij meerdere lagen stof losten uiteindelijk het probleem op. En daarom voorzag ik de tailleband binnenin van een strookje geel, van een ander super zacht kringloopsloopje.

Vind je de broek leuk? vroeg ik haar later. Nee! zei ze vrolijk maar stellig. Haha, ze draagt nou eenmaal liefst alleen jurken. Wanneer is dat gebeurd! Ik vind het haar wel super staan. Het lieve paarse jurkje komt van hier.

collage

6 opmerkingen:

 1. Echt een leuk broekje ! En leuk jurkje haha! En wat een lief meisje hebt jij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een vrolijk fruitig broekje. Toch een echt meisje met jurken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof broekje! Zo zie je maar weer hoe mooi een simpel kussensloopje kan worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk!!! En wat een grap van die jurkjes. Ik combineer jurk vaak met broekje ondanks ons warm klimaat! Je meisje ziet er trouwns adorable uit! XXC

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...