maandag 15 april 2013

Van aanpassingen en hoe handig wiskunde is

Nieuw en oud

Het kleine rokje was te strak :(

Maar: aanpassen was snel gedaan. De wiskunde hier leert nl. dat je met 1 cm afnemen van de taille, de tailleomvang al met 6,28 cm vergroot voor een hele cirkelrok. Dit rokje was een 3/4 cirkelrok, dus leverde de cm naadwaarde die ik afknipte samen met de oude tailleboord bijna 4,7 centimeters extra tailleomvang op. Ik besloot dat dat voldoende zou zijn.

De centimeter lengte die ik afknipte van het rokje wilde ik niet verliezen, dus maakte ik de nieuwe tailleband 1 cm hoger. Net zo makkelijk! Zo hoefde ik niet opnieuw te zomen, of zijnaden open te tornen. Op de foto hierboven zit er overigens nog geen elastiek in de taille zodat je het maatverschil goed kunt zien.

Doordat ik de tailleband opnieuw moest maken, bedacht ik dat dit gelijk een mooie gelegenheid was om eens te laten zien hoe ik op een luie manier boorden maak met knoopsgatenelastiek. Dat zie je hier binnenkort :)

4 opmerkingen:

  1. Jeetje, ja, slimmmmm zeg!
    Gelukkig weet de kleine meid al waar ze groot en sterk en slim van wordt dus ook die komt op haar wiskundepootjes terecht, zul je zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zelfs ik begin hiermee de noodzaak van wiskunde in te zien !

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...