donderdag 21 maart 2013

Een beetje van de HEMA en een beetje van mij | Tutorial transferpapier

Kraamkadootje

We gingen gisteren op bezoek bij een heel lief klein jongetje! Natuurlijk namen we iets mee. Ik gebruikte voor het eerst transferpapier en deel graag mijn ervaring met jullie.

Print maken:
Bereid je afbeelding voor, en print deze in spiegelbeeld op het transferpapier. Witte stukken blijven natuurlijk alleen wit als je ze op witte stof strijkt! En let wel op, soms lijkt iets wit op de foto, tegen een donkere achtergrond, maar is feitelijk niet zo wit. Dat kun je natuurlijk wel verbeteren met de juiste fotosoftware.

Laat de print 30 minuten drogen, en knip deze dan uit met een klein randje rondom. Ik nam een deel van het geboortekaartje :)

Strijkkatoen

Katoen of tricot?
Ik las her en der dat de prints op tricot niet zo lang mooi blijven, en dat je beter een stukje wit katoen gebruikt om de print op te drukken, dat je vervolgens op de stof stikt. Ik gebruikte dus een klein restje strijkkatoen! Ik had geen gewone witte katoen in huis en ook geen tijd om het op de stof te stikken.

Knip dit uit in de vorm die je wilt, ik volgde de vorm van het printje, alleen LET OP dat je dan de print ook in spiegelbeeld naknipt.

Uitknippen

Opstrijken:
Zet je strijkijzer op maximaal. Strijk het t-shirt voor (zodat het al warm is), leg het stukje strijkkatoen op het shirt (lijmzijde naar onder) en strijk dit erop, en terwijl ook dat nog warm is leg je de print erop (print naar onder).

Op de stof leggen

Leg er een stuk bakpapier op, en strijk de print op de stof door een minuut lang stevig te drukken en rondjes te strijken.

 Opstrijken en fixeren


Fixeren:
Nadat je het transferpapier hebt verwijderd kun je nogmaals 10-15 seconden stevig over de print strijken met het bakpapier ertussen om de print te fixeren. Het zou dan beter blijven in de was.

Voila!

ShirtjeJPG

Shirtje en transferpapier: Hema
Inpakinspiratie: Ikea

PS vandaag de laatste dag van de give away!

3 opmerkingen:

 1. Leuk! Ik gebruik al heel lang (bijna 6 jaar ) het transferpapier van de Hema.
  Nooit problemen mee gehad. Het blijft inderdaad mooier als je het na-strijkt.
  Ik strijk het gewoon op tricot. Maar: de superrekbare-nauw aansluitbare tricot shirtjes (bijvoorbeeld van de Hema), daar werkt het niet lekker op. Op de C&A shirtjes die meer op 'ouderwetse' tricot lijken en niet zo extreem rekken (een beetje stof à la mannen-T-shirts) daar blijft het prima op als je het er direct op strijkt.
  Zo merk ik de verplichte-school gymshirts van mijn identieke tweeling met hun naam, en ze blijven goed. En de gymleraren zijn er héél blij mee....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh, wat leuk, wist niet eens van het bestaan van 'transfer'papier af, had gedacht dat het iets was voor voetballers die van club verwisselen, die krijgen dan een transferpapier mee of zo...
  En dat de Hema zoiets specialistisch (?) heeft! Het was een tijd lang zels moeilijk de gewone fournituren bij ze te krijgen!
  Nou, leuk hoor, ga er misschien ook eens iets mee doen, even bedenken wat...

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...