vrijdag 19 oktober 2012

Over het ideale slaapklimaat

Voor onszelf, maar natuurlijk ook voor de dochter, houdt dat voor ons in: wel frisse lucht, niet teveel warmte, en zo weinig mogelijk licht. Eigenlijk absoluut nul licht als het even kan.

Ik deed er al een boel aan, in de loop van de tijd. Een kierstandhouder (enig idee hoeveel bezoekers dat bericht trekt??), een hor, een breder gordijn met verduisterdoek erachter. 

Toch bleef àchter dat mooie gordijn een horror zichtbaar van vastgeplakte vuilniszakken, want het was niet donker genoeg naar onze zin. En was daardoor haar kamer op hete zonnige dagen het warmst van het hele huis. En dag en nacht donker, zucht, ik schaam me diep :(

In de ultieme poging dit actiepunt weg te werken naaide ik een gordijn met 2 lagen: een zonwerend doek (witte dunne stof) en een verduisterdoek. Het gordijn wordt met klitteband op het draaikiepraam bevestigd. De voorste laag kan omhoog worden weggerold en vastgemaakt. 

Alles was er gelukkig (BNNMal voor in huis:


Voor ik het klittenband op het raam kon plakken, moest ik oude plakbandresten, voorstrijk, stuc en verf van het raam en het kozijn poetsen. Spiritus is mijn nieuwe beste vriend...

Afijn, het hangt! Ik hoef me niet meer te schamen.Dank voor jullie bemoedigende woorden trouwens :) Het is een enorme oefening in zelfbeheersing, maar er is wel progressie, inderdaad, het schiet best wel een beetje op met mijn oktober afmaakmaand:

OAM!

3 opmerkingen:

 1. Ha weeral een werkje doorgestreept!
  Dat stofje van de gordijnen ken ik, vorige week mijn nieuwe kussenslopen van gemaakt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HelpikhebeentuinhuismetGroteRamen20 oktober 2012 om 16:25

  Zo, dat ziet er goed uit!! Waar komt dat verduisterdoek vandaan? Hoeveel licht haalt het ongeveer weg, dwz is er nog een extra 'gewoon' gordijn nodig?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het doek komt van een winkel in de buurt. Dit is absoluut lichtdicht, maar het effect hang natuurlijk erg af van hoe goed je het raam kunt afdichten en hoe donker je het wilt hebben.

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...