woensdag 18 juli 2012

Snel gemaakt | shirtje met korte mouw

Deze post gaat niet over zomaar een leuk shirtje, hoewel ik er wel trots op ben natuurlijk.


Ik kocht het oranje stofje al een tijdje terug en wist gelijk dat het een shirtje moest worden, maar ik had er nog geen patroon bij. Grappig genoeg bedacht ik ook de groene mouwen, want het enige effen tricot dat ik in huis had en perfect kleurend bij de blaadjes op de stof. De turquoise halsboord past dan weer bij de hartjes van de bloemetjes en staat het schatje ook erg leuk.

Ondertussen abonneerde ik me op de Ottobre, omdat iedereen daar uit naait ;), hopend dat dat me over mijn patroonschroom heen zou helpen en aan goede patronen voor shirtjes.

Er liggen dus nu 3 Ottobres op me te wachten. Letterlijk met een rol papier erbovenop. Maar ik doe het toch weer niet, ik maak een shirtje na dat ik in handen krijg... veel sneller. 

Het "gekregen" shirtje is overigens van een erg leuk merk, prachtige kwaliteit, soepel, zacht, mooi gemaakt, past perfect. Toch ook leuk om weer eens zoiets moois gekochts in handen te hebben, dat levert dus inspiratie op om direct iets mee te doen! Ik hoop niet dat ze het erg vinden dat ik hun shirtje heb nagemaakt, ik heb minstens 2 dingen veranderd, en bovendien beloof ik dat het puur voor eigen gebruik is. Ik zag trouwens in een van mijn Ottobres, die ik nu maar eens goed heb gelezen, een patroon dat er precies op lijkt...

4 opmerkingen:

 1. Hi Vroon, ziet er super leuk uit!Had je er een reden voor om de onderkant recht ipv rond te knippen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, gezien de bloemetjes wilde ik het niet al te meisjesachtig maken. En een rechte zoom gaat ook even sneller (want makkelijker) ;)

   Verwijderen
 2. Ik vind het knap dat je kleding zo mooi kunt namaken. Vind hem hartstikke leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk shirtje geworden! En lef om een blauw boordje te doen, maar maakt het super leuk. Ik houd wel van veel kleurtjes mixen :).

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...