zaterdag 14 juli 2012

Kraamkado voor herhaling vatbaar | patroon luiertasje


Ik kreeg zelf dit kraamkadootje, bijna 2 jaar geleden. Een roze mapje om luiers en doekjes in mee te nemen. Het was erg handig, maar dat zou ik pas na een tijdje merken, sprak de gever raadselachtig... Jaja, dacht ik, en nam de eerste tijd gewoon een grote verzorgingstas mee als ik met de baby op pad ging. Na een tijdje greep ik echter steeds vaker naar dit tasje, toch wel handig, zo'n klein pakketje dat gewoon in de handtas mee kan. Je ziet het er misschien aan af, het is goed gebruikt, en ondanks wassen zelfs wat vlekkerig geworden en gesleten.

Na een "ongelukje" met een vieze luier gaf ik dit tasje onlangs aan oma zodat zij ook makkelijk wat luiers mee kan nemen op pad met het kleintje. Dat vroeg om een nieuwe die ik zelf maakte naar het model van de oude.

Hoe ga je te werk?
1. Neem voor een tasje van 16 bij 26 cm twee stukken katoen van 54 * 18 cm. Dat is inclusief naadwaardes. Verder heb je nodig 2 * 35 cm biaisband, en een stukje klittenband van 4 cm.

2. Stik de stof rondom op elkaar, goede kanten tegen elkaar, en laat een stukje van 5 cm open in een van de hoeken. Ik naaide het met het lockapparaat, maar dat is eigenlijk niet handig omdat de naden dan erg dik worden en je hier later last van hebt.


Gebruik het open stuk om het tasje binnenstebuiten te keren zodat de goede kanten van de stof buiten zitten. 

3. Strijk de genaaide rechthoek netjes glad, let op dat alle naden maximaal "naar buiten" zitten. Strijk dan de twee buitenste flapjes naar binnen, zodat het grote stuk nog 32 cm breed is en de beide flapjes even breed zijn (ongeveer 10 cm, dat is wat breder dan hieronder op de foto). Vouw het tasje daarna dicht en strijk opnieuw.


4. Naai het opengebleven stukje naad dicht. Als je dit onzichtbaar wilt doen, doe het dan met de hand want het blijft wel zichtbaar als het tasje is opengevouwen.

 

5. Naai de stukjes klittenband op hun plek, zie de linker foto hieronder, bij de rand van de omgeslagen flapjes. Markeer het midden van het klittenband en het midden van de flapjes om ze eenvoudig netjes op hun plek te krijgen.


6. Met het biaisband (ik gebruikte dit zelfgemaakte band) stik je de flapjes vast en werk je het tasje tegelijk af. Stik het biaisband aan de binnenzijde van de lange kant van het tasje, door het opengevouwen met de goede kant onder, langs de lange zijde van het tasje te leggen en het in de vouw van het band vast te stikken. Let op dat je hierbij dus de beide omgeslagen flapjes van het tasje ook vaststikt. 
 Sla het band vervolgens om het tasje heen naar de goede kant, vouw de uiteindjes naar binnen en stik het band nogmaals smal door. Stik ook een labeltje vast als je wilt.


Dit is het resultaat! Sttt,dit nieuwe tasje is natuurlijk voor de oma, die zo van groen en plantjes houdt, en dan mag ze mijn roze tasje weer teruggeven :).
  
 Voor de papa die verjaarde maakte ik ook een eigen kleurig tasje voor mee op pad met het schatje.

 

10 opmerkingen:

 1. O wat leuk!

  Oma (die de logs trouw volgt!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die zijn mooi!!!
  Vooral het felgekleurde is helemaal geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. praktisch en snel gemaakt zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die zijn leuk en handig. Die ga ik zeker onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze ga ik komende week toch ook eens proberen te maken. Ziet er heel praktisch uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk!Ik ga m snel maken als ik stof heb gevonden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb m gemaakt.Vond m zelf wat te krap van 18 cm voor grotere luiers dus ik heb m 24 cm gemaakt(Had de 1e keer ook 20 gepakt ipv 1)
  Maar zeker de 2e is heel leuk geworden.Bedankt voor het delen van je patroon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen, goeie aanvulling, en leuk dat je ook naar hier hebt verwezen :)

   Verwijderen
 8. Gгeat article! We wіll be linking to thіѕ great
  article on ouг website. Keep uρ the great writіng.


  Also visit my web pagе - Kraamcadeau met naam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. We are a gгoup οf νolunteers anԁ openіng a new scheme in our community.
  Your websitе offeгed us wіth vаluable info tο work on.
  You've done a formidable job and our entire community will be thankful to you.

  Here is my blog :: Kraamcadeau

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...