dinsdag 5 juni 2012

Fleecetrui | precies op tijd

Ik kondigde deze hier al aan.

De bestelde gele stof viel veel warmer uit - in kleur - dan gedacht. En voilá, de inspiratie voor de combinaties was daar: het werd geel met oranje accenten. Oranje boorden, stiksels, rits, koordje en applicatie. Vandaar, een stoere fleecetrui, precies op tijd voor het EK ;)

Ik keek het patroon af van een vestje uit deze winkel. Het modelletje heeft een naar voren verschoven schoudernaad, leuk. De capuchon heeft een mooie pasvorm doordat hij uit 3 delen bestaat. 

Ik stikte de naden gewoon met de naaimachine, daarna vouwde ik ze open en stikte ik ze dubbel door met de pas ontdekte tweelingnaald. De rits kostte me nog wat hoofdbrekens, eerst had ik een te korte, die ruilde ik dan toch maar. Toen lukte het inzetten niet goed. Uiteindelijk stikte ik hem alleen op de goede kant van de stof en vouwde hem daarna naar binnen. Doorstikken liet ik achterwege en de uiteinden werkte ik met de hand af. Op de rug een appel gefestonneerd. De stofranden in de capuchon had ik beter kunnen locken, dat vergat ik, dus knipte ik ze na het stikken maar af met een kartelschaar.

Zelf erg blij met dit product!
 



Nou goed, nog eentje dan:

4 opmerkingen:

  1. Wat LEUK!!! En dat appeltje! Dat moest je er natuurlijk met de hand opzetten he, denk ik? Daar bestaan toch geen steken/ naalden voor? t Ziet er super uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn machines die een festonsteek hebben, maar dit was gewoon handwerk. Bij mijn bejaarde machine moet je daar niet mee aankomen ;)

      Verwijderen
  2. Wow wat mooi is ie geworden! Hup Holland Hup! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Erg leuk MultiVroon!XXXC

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...