maandag 7 mei 2012

Bloggen, al doende...

leert men! De truuks die ik ondertussen ontdekte zijn de volgende:

* Maak je blog bij Google meer bekend door de zogenaamde metatags te vullen. Nee, dit hoeft in Blogger niet moeizaam handmatig in de html. Het kan in het linker menu, via "instellingen", "zoekvoorkeuren", en dan bovenin bij "omschrijving".

* Voeg aan een bericht zoekwoorden toe, door vanuit de berichteditor in de rechterzijkant een "zoekopdrachtbeschrijving" toe te voegen met relevante trefwoorden. Wat dit doet weet ik eigenlijk niet, maar hoe beter vindbaar, ehm, hoe beter, leek mij.

* Foto's precies passend maken voor je blog-tekstkolom kan niet, behalve door ze handmatig op precies de juiste breedte te maken en dan in te voegen. Daar begin ik dus niet aan, want waarschijnlijk verandert de opmaak van mijn blog nog wel een keer.

* Door blogs die je zelf wilt volgen in de kantlijn van je eigen blog toe te voegen (makkelijk, met een blogger-gadget dat daarvoor bestaat), blijf je vooral zelf heel eenvoudig op de hoogte van wat men zoal schrijft. Een blik op je blog is genoeg om te zien of je nog iets hebt gemist.

* Als je een link in je bericht plaatst naar iets of iemand anders, verdwijnt de bezoeker van je blog. Tenzij je in de link ergens de code target="_blank" verwerkt, dan opent de link namelijk in een nieuw scherm. Alleen waar en hoe moet je dit precies verwerken? Gelukkig heeft Blogger dit probleem ook al voor je opgelost, doordat je vanuit de berichteneditor in het bewerkingsscherm van een link een vinkje kunt zetten bij "deze link in een nieuw venster openen".

* Harde enters worden nogal eens genegeerd door Blogger bij het plaatsen van een bericht. Als je na de enter een spatie plaatst, gaat het meestal wel goed.

* Als je statistieken leuk vindt om te volgen, zorg dan dat je eigen paginabezoeken niet worden meegeteld. Dat doe je door in het linkermenu via "statistieken", "overzicht", en dan rechts op de pagina, vlakboven "verkeersbronnen" de optie "je eigen pageviews niet bijhouden" in te stellen. Doe dit op elke computer of telefoon en in elke browser die je gebruikt.

* Er zijn nog veel meer en mooiere templates beschikbaar voor blogs, en je kunt de template natuurlijk ook weer zelf verbouwen en aanpassen. Dat betekent waarschijnlijk binnenkort wel eens een nieuwe look voor dit blog! Wordt vervolgd.

Verder, ook grappig, leerde de statistieken van mijn blog me dat er dagelijks wel iemand googlet op "kierstandhouder monteren" en dan bij mij uitkomt, wie had dat gedacht? En, zouden ze iets hebben aan mijn blog hierover?

7 opmerkingen:

 1. Vraag: ik wil deze tips uitprinten maar de tekst selecteren met cntr/c lukt niet, ook andere manieren om t af te drukken werken niet. Hoe druk je een blog in hemelsnaam af?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan de tekst wel selecteren, klik met de muis en schuif, en daarna met ctrl-c kopieren en elders in plakken?! Ligt dat aan je browser? Ik gebruik Firefox.

   Verwijderen
 2. Wanneer ik instel 'je eigen pageviews niet bijhouden' werkt dit niet. Enig idee hoe ik dat wel zou moeten doen?
  als ik het rondje aanklik met eigen pageviews niet bijhouden en ik druk vervolgens opslaan en ik open het weer, dan staat het aangevinkte rondje gewoon weer bij wel bijhouden. Ik heb het geprobeerd en inderdaad rekent hij nog steeds mijn eigen pageviews mee..
  Wat kan ik hier aan doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He das vervelend! Komt misschien door een cookie instelling van je browser? Geen idee hoor. Ieg even melden bij blogger/google met de feedback knop.

   Verwijderen
  2. Dat probleem heb ik ook :(

   Verwijderen
 3. Dankje voor al deze tips! Ik heb die site over Metatags doorgelezen, maar ik snap er niet heel veel van... Misschien moet ik ze nog een keer lezen.
  En sorry dat ik alleen met mijn naam post, ik ben nieuw met Google+ en al zijn functies, dus ik ben overal aan het testen wat ik allemaal met Google+ kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...