dinsdag 8 mei 2012

2 broekjes ♀♂, 1 patroon

Hier het resultaat 'op model'. Het was een kadootje voor het zoontje van mijn vriendin, zomaar, omdat ik het leuk vond. De shirtjes, sokken en sloffen, en de brandweerauto waren helemaal toevallig meegestyled, alles in blauw en rood! Ze waren er blij mee :)


Het patroon is uit de Knippie 1, 2010, patroon nummer 4. De stof lichtrode velours van de markt en de boordstof van hier. Ik wilde uitproberen of ik met één patroon makkelijk een stoer jongensbroekje en een schattige voor dochterlief kon maken.


Pfff, ik wist weer waarom ik zelden iets van een patroon maak, dat overnemen is geen sinecure! Het voorbeeld in de Knippie zag er smal uit, maar ik was toch zo slim het patroon even te vergelijken met een goed passend broekje voor ik in de stof knipte.


Ik bedacht en maakte de volgende twee exemplaren, links de jongensbroek, rechts die voor mijn eigen schatje. Nog één tip, ga niet iets nieuws naaien als je erg moe bent, jemig, ik heb wel een meter locksteek losgetornd denk ik.


Speciaal blij ben ik met de onderrand van het jongensbroekje. Precies de stoere, casual uitstraling die ik hoopte! Het is een boordje van 1 cm, aangezet als biais.


Minder gelukt is de bovenboord. De knoopsgaten zijn rommelig en wat uitgerekt. Volgende keer een papier of plakband erachter. En mijn machine maakt de twee zijden van het knoopsgat te dicht op elkaar, dat kan ik dan beter handmatig iets bijstellen.
De linker naalddraad van de locksteek waarmee de boord vastzit was vreemd los, de draad liep waarschijnlijk langs de stelschijven in plaats van ertussendoor. Vandaar de vreemde verticale streepjes in de naad. De boord zit wel goed vast, en ik had geen zin het weer helemaal uit te halen, dus ik heb het maar zo gelaten... Het is wel vreemd, niet lelijk vond ik.


Mijn meisje zie ik al balletten in het meisjesbroekje met extra lange boorden! Maar ik ga ook nog snel een stoer jongensbroekje voor haar maken :-P

8 opmerkingen:

 1. Stoer broekje voor MIJN lieve mannetje! Spannend morgen passen!!! Fijn, zo´n creatief vriendinnetje;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superlief en leuk zo, die 2 kleintjes!!!

  OmaMiek

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow wat een leuke broekjes! dat doe ik je niet na...!
  en schattig die 2 bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, wil ik ook wel. Knippie zei je he? Ik ga op zoek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai! Ja, maar de variaties zijn wel van mijn hand hoor, enig aanpassen is vereist. Het was een roze joggingbroekje met ingestikt elastiek en lange boorden.

   Verwijderen
  2. Ha die nicht, wat een vreselijk leuk blog heb je. Die creativiteit heb je duidelijk van mij;-)Ik ga als ik (ooit) tijd heb ook dingen na maken.Met mijn horde kleinkids...
   Kan ik nog gaan voor de theemuts of is deinschrijving al gesloten?
   Tot gauw.Tante Lies

   Verwijderen
 5. Knap gedaan zeg! Waar kan ik het patroon van deze Knippie nog vinden?
  Groetjes
  Chris

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt vaak bladen wel nabestellen bij de uitgever, maar dat is niet goedkoop. Heb je dat al nagezocht?
   Soms zijn patronen ook wel los te koop, heb ik wel eens nagezocht voor een jurk voor mijzelf, uit de Burda geloof ik.

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...