zaterdag 9 januari 2016
Auberginepasta
Echt een hapje om van te smullen, vind ik. Ik ♥ geroosterde aubergine. Ben ik met dit recept nog op tijd voor de zaterdagse boodschappen?
Nodig:
Aubergine
Wortel
Ui
Tomaten (uit blik, of althans wat van het sap er van)
Yoghurt
Snij de aubergine, kleine uit en wortel in stukken en doe met wat olijfolie in een ovenschaal. Dek af en rooster geruime tijd. Hier staat de schaal in de oven met de slow cooking bolognese, dat betekent 90 graden. Ik denk dat hij er zeker een uur in heeft gestaan. Het kan ook warmer, dan gaat het natuurlijk wat sneller, maar belangrijk is dat de aubergine en de ui echt goed gaar zijn, proef om dat vast te stellen. Wortel is altijd wel lekker ;)
Pureer alles, en voeg wat sap van de tomaten uit blik toe, en yoghurt naar smaak. Eet met wat koriander, mmmm! Kan ook in de vriezer bewaard worden.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Origineel receptje. Wil ik wel eens proberen! Bedankt!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heeeerlijk uit! Kom graag eens proeven!
BeantwoordenVerwijderen