Gehakt is een smakelijke toevoeging voor dit gerecht, maar absoluut niet noodzakelijk. Als je wel gehakt wilt gebruiken, bak dit dan eerst los in de pan, samen met de kerrie, voordat je de kool toevoegt.
Snij de Chinese kool in smalle reepjes en bak deze in ruim olie. Wij eten (2 volwassenen en een klein kind) samen een hele kool! Het slinkt behoorlijk, dus zorg dat je voldoende hebt. Voeg naar smaak kerriepoeder toe (als je dit nog niet bij het gehakt had gedaan). Kerriepoeder geeft veel smaak, maar bevat geen zout en is dus erg geschikt voor kleine kinderen die "met de pot mee-eten".
Laat het geruime tijd stoven. Ik doe dit minimaal een kwartier, en zet dan het vuur uit zodat het nog wat nasuddert. Voor het eten warm ik het geheel dan nog 10 minuten door. Als je haast hebt, kun je het bij het kwartiertje houden, maar de ervaring leert dat het lekker zoetig wordt als het wat langer mag staan.
Serveer met rijst, wat ketjap naar smaak, en een frisse komkommersalade.
jammm!
BeantwoordenVerwijderen