dinsdag 27 oktober 2015

Ontmoet IleaNina | Naaien voor de zomer en voor een wedstrijd!

Op model 2

Voor de wedstrijd van Compagnie M mixte ik haar Ileana jurk met de Nina broekrok. Ik had het gelijk in mijn hoofd! Een jumpsuitje van een leuk stofje...

Tijd verstreek, en ik was nog niet begonnen. Ik had ook nog geen stofje gekozen. Eigenlijk geen tijd. Toen ik mijn handen door de kast liet gaan, viel het kwartje. Dit werd nog een herfstig projectje voor de zomer!

Een zijdezacht bloesje... voile gevoerd met voile...

2 Bloesje

en een gerecykleerd broekrokje! (hier het verknipte rokje van oma)

Recykleren

En dan (onzichtbaar) aan elkaar genaaid natuurlijk, want het werd wel een jumpsuit, toch?

6 IleaNina

Ik ben heel tevreden met het resultaat! Dit kledingstuk ziet er tenminste uit als een toevallig prachtig uit de kast gecombineerde outfit, dat is hier in huis geen vanzelfsprekendheid ;) En het moet heerlijk zijn om te dragen, zo'n bloesje als een wolkje, met een broekje waar nog wat in geravot kan worden maar dat toch wat zwiert.

En het was voor een wedstrijd, zei je?

Inderdaad. Marte heeft een boel mooie prijzen verzameld :) Hier kun je je stem uitbrengen door op het hartje rechtsboven te klikken, op mijn outfit, of een van de andere natuurlijk. Je kunt per apparaat per inzending eenmaal stemmen als ik het goed heb, maar je kunt wel op meerdere inzendingen stemmen als je dat zou willen. Natuurlijk zou ik je stem enorm waarderen! Pas op, de site reageert wat traag.

Lees nog even door, want ik ben óók erg blij met de afwerking van de jumpsuit. Ik verzon een volledig onzichtbaar knopenpat (is dat een Nederlands woord?) (later nog eens een tutorial?) met mooie glanzende oude knoopjes:

3 Verborgen knopenpad

Knoopjes

Een biaisbandje uit de stof van het bloesje om de broekspijpen om te zomen, zo lief langs die bruine beentjes ♥:

5 Biaisafwerking

En dan nog een paar foto's van het model, dat zich super cool voelde in deze outfit :)

Op model 5

Model

1 vooraanzicht

Heb jij ook meegedaan? Vond je het ook zo leuk? En nu zo spannend, ik heb nog nooit eerder meegedaan aan een naaiwedstrijd, krijg ik wel hartjes? En ook super leuk als je een opmerking achter laat natuurlijk! Hier (kan wat traag zijn, maar het werkt hoor!).

Bedankt voor het organiseren, Marte! Nu maar hopen op een mooie zomer!

6 opmerkingen:

 1. Mijn stem heb je hoor! Ik vind het zo origineel van je bedacht! Spannend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk en bonuspunten voor het reckleren! Blijven de knopen goed dicht, gaapt het niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij de aansluiting aan de broekrok stond het een beetje open door het bloezen denk ik? Maar verder ligt het mooi plat! En de draadjes zijn elastiek, dat helpt ook denk ik.

   Verwijderen
 3. Ik gaf je een stemmetje erbij! Leuk bedacht!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...