dinsdag 21 april 2015

Wild Thing

Wild thing

Tussen al het selfish sewing door, probeer ik maar eens mee te doen aan de Kids Clothes Week. Het idee is om dagelijks een uurtje te naaien aan kleding voor je kind. Moet lukken toch? Het thema dit jaar is Wild Things, nou, daar past dit geweldige wilde monster natuurlijk erg goed in haha.

IMG_6683

Het is een proefje in een verschrikkelijk stofje, al zeg ik het zelf wie legt er in vredesnaam zo'n dekbed op het bed van z'n kind?. Wel confronterend dat er toch ook in een probeersel als dit best veel tijd kruipt. Ik tekende het patroon en knipte de stof alweer een hele tijd geleden. Het in elkaar naaien kostte me toch de twee KCW-uurtjes van gisteren en vandaag.

IMG_6684

Het lijfje is vooraan hoger dan achteraan. De rok is overal even lang, dus uiteindelijk ook vooraan korter dan achteraan.

Het patroontje zal ik nog wat aanpassen aan de hand van dit voorbeeld: het rugpand is in elk geval te breed, en ik zal de vormen overal nog wat aanpassen. Het hoog-laag effect mag van mij nog sterker, en ik wil de schouderbandjes ietsje smaller denk ik.

Op model

Op model 2

Op model 3

Geeft allemaal niet voor het model, dat natuurlijk blij was met deze praaaachtige jurk :D die ze over haar jurk van vandaag aan trok, voor wie haar ineens wat bol vindt.

Patroon: zelf getekend
Stof: kringloop

5 opmerkingen:

 1. Whahaa wat een lekker ding ben je. Ik vind het een leuk stofje en waarom niet als dekbed, maar als jurk kan het natuurlijk ook met dat hele enge beest erop ziet het heel leuk uit en je model is er happy mee dus dat is het belangrijkste. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat superschattig! Die wil ik ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me voorstellen dat je dochter weg is van de stof, zouden die van mij ook zijn. Leuke jurk en succes met het bijschaven van het bovenstukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahahahaha ja leuker als jurkje dan als dekbed denk ik inderdaad. Goed gelukt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig jurkje, heerlijk modelletje!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...