vrijdag 19 april 2013

Luiewijventailleband met knoopsgatenelastiek | Tutorial

Taille met knoop

Ik vond voor mijzelf een eenvoudige manier uit om verstelbare tailleband te maken en verwees er hier al naar. Of het een schoonheidsprijs verdient weet ik niet, maar het gaat in elk geval wel snel. Omdat ik er een vraag over kreeg deel ik mijn manier met jullie. Deze uitleg kun je ook gebruiken voor een tailleband van tricot of boordstof.

Werkwijze:
1. Knip een tailleband met de juiste afmetingen.Werk beide korte kanten af (foto 1), en naai de korte kanten daarna op elkaar (goede kanten op elkaar) terwijl je op een van de helften een opening laat (foto 3). Zorg dat je ruim over de helft stikt, hier wordt de band straks gevouwen en de buitenkant moet natuurlijk mooi dicht zitten.

Tailleband maken

2. Schuif de tailleband in de rok, de goede kanten van zowel de rok als de band zitten nu buiten (foto 1). Zorg hierbij dat je de opening in de naad van de tailleband bovenaan hebt zitten. Schuif de band helemaal in de rok, en stik rondom vast. Keer de band nu naar buiten. De opening zit onderaan (foto 2).  Strijk de naad naar de band toe. Strijk aan de open kant van de band 1 cm om naar de verkeerde kant toe (hier zet je de band straks mee vast op de rok) (foto3).

Tailleband aanzetten

3. Vouw de tailleband netjes naar buiten en stik vast, bijvoorbeeld met de tweelingnaald (foto 1). Knip een knoopsgatenelastiek op maat, en zet op het ene uiteinde een knoop vast (foto 2). Rijg het elastiek door de tailleband, bijvoorbeeld met een veiligheidsspeld. Stel het elastiek in op de juiste lengte (foto 3) en stop knoop en elastiek door de opening terug in de band.

Luiewijvenknoopsgatenelastiek erin doen


Voila! Laat je me weten als je deze tutorial hebt gebruikt?

(Een eenvoudige manier om een verstelbaar elastiek in de achterkant van een kledingstuk met of zonder rits te maken vind je hier: Eenvoudig verstelbaar elastiek in de taille bij zij-rits.)

6 opmerkingen:

 1. waar kan je zo van die knoopgaten elastiek vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super super :-)
  Die opening laten in de tailleband deed ik al en is echt gemakkelijk. Maar die knoop vastmaken op de elastiek zelf, daar was ik nog niet opgekomen, super handig en ga ik zeker gebruiken. Mercikes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig lijkt me! Heb nu al zin om als ik met pensioen ben me hierin ook te verdiepen. Duurt niet ZO lang meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne tutorial en een schoon rokske, vind de kleurencombinatie heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...