zaterdag 23 februari 2013

Tortilla met pastinaak

Tortilla met pastinaak

Een bezoekje aan de bio-winkel bezorgde ons verschillende knolvormige groenten. Een flespompoen, pastinaken, en een, tja, zou dat nou een (halve) aardpeer zijn? Gezien de vorm?

Knollen

Nu is dit soort groente best lang houdbaar, maar niet eeuwig, dus bedacht ik eergisteren wat ik eens met pastinaak zou doen. Het werd een spaanse "tortilla de patatas", maar dan met pastinaak.

Recept: (hoeveelheid voor 2 volwassenen en een kindje)
Snijd 2 uien, 2 pastinaken en 2 aardappels (alles eerst schillen en schoonmaken) in dunne ringen en plakjes.

Bak eerst de uien 5 minuutjes in ruim olijfolie. Voeg wat versgemalen peper toe. Een paar bruine kantjes is niet erg, maar zorg dat het vooral begint te garen en niet allemaal donkerbruin wordt. Doe er dan de schijfjes groente bij en bak nog eens 20 minuten op niet te hoog vuur. Het moet langzaam garen, daar wordt het heerlijk zoet van (en daarom zijn wij fan van slow cooking!). Voeg tegen het eind wat kruiden naar smaak toe: ik gebruikte kervel en dragon.

Tortilla in de maak

Kluts ondertussen 5 eieren en evt wat zout los in een ruime bak. Voeg de gebakken groente toe aan het ei en schep goed om, zodat alles goed mengt.

Laat dat even staan terwijl je de bakpan met een papiertje schoon veegt en er een nieuw scheutje olie in doet. Verwarm de pan op medium-hoog vuur. Stort dan het ei-groentemengsel in de pan, en druk het wat aan zodat alles mooi plat ligt. Laat de tortilla ongeveer 10 minuten zachtjes garen met een deksel op de pan en het vuur laag. Als de bovenkant droog of bijna droog is, keer je de tortilla met behulp van een bord, en laat de andere kant ook nog even zachtjes bakken (zonder deksel op de pan).

Lekker bordje

Wij aten dit met wat sla en gestoofde paksoi met spekjes, mmmm!

PS  Ik ben tegenwoordig ook hier te vinden: Follow my blog with Bloglovin

6 opmerkingen:

 1. Hebben jullie diemleuke groentes via zo'n groentenpakket van de eco-winkel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, we waren eens in een andere bio-winkel dan de "onze" (nl naast de "Denig") en daar hadden ze oa "afgekeurde groente" in een zakje voor 1€! Zo hadden we een halve "aardpeer" (die dus geen aardpeer is, een halve knolselderij en een heleboel overheerlijke postelein.

   Verwijderen
 2. Klinkt lekker en gezond... staat op het lijstje nu om te proberen hihihi! zou zo in het boek van Amber Albarda kunnen staan , geloof ik... super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is eens een leuk alternatief voor de pastinaakpuree die ik steeds maak.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt lekker, ga ik onthouden. Maar ik ben bang dat ik je uit de droom moet helpen: waarschijnlijk is het geen aardpeer. Die dingen hebben wij namelijk in de moestuin staan en ik kan je verzekeren dat ik er nog nooit een ben tegengekomen die ook daadwerkelijk de vorm van n peer had. Meer de vorm van n heftig gemuteerd michelinmannetje of zoiets (vreselijk om te schillen met al die bobbels en uitstulpinkjes!) We lekker trouwens, maar moet je vooral niet teveel van eten, word je een beetje 'luchtig' van :-p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, okee. Ik denk nu dat het een koolraap is... Maar zeker weten doe ik het nog steeds niet.

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...