zondag 27 januari 2013

Vlokken | en wat je ermee kunt

Vlokken, gerst, rijs, tarwe

Koop ook eens een paar zakken van dit soort vlokken. Je kunt je er enorm mee vermaken in de keuken. Eerder maakte ik al haverkoekjes en mueslikoekjes. Vandaag ultragezonde pannenkoeken :)

Neem naar smaak wat gewoon volkorentarwemeel, en voeg vlokken toe van haver, gerst, rijst, wat je maar wilt, die je eerst goed fijn maalt in de keukenmachine. Ei en melk om een pannenkoekbeslag te maken, voldoende dun, en veel rozijnen.

Let op, het meel geeft de binding aan het beslag, neem dus niet alleen fijngehakte vlokken als je te enthousiast wordt. De vlokken geven de pannenkoeken ook een lekker knapperig smaakje. Als je veel rozijnen gebruikt hoef je minder tot geen zoet beleg te nemen :)

IMG00197-20130127-1314

Smullen!
(Sorry voor de crappy foto's, ik had mijn camera niet bij de hand.)

3 opmerkingen:

  1. Nu de sneeuw weg is aandacht voor andere vlokken. leuk en lekker lijkt me!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mm, over gezonde dingen gesproken! Ik twijfel er geen seconde aan dat ze lekker zijn :)Kan je de ingrediënten gewoon in de supermarkt kopen of gaat dit enkel in de bio winkel?

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...