zaterdag 22 september 2012

Afstervende dille | Slakken!

De dille in mijn kruidentuin kwijnde weg, en ik begreep maar niet waarom. Van onder af werden de bladeren een voor een rood en dooiig. Zo jammer, want dille is niet alleen lekker bij de zalm maar ook in kleine takjes in een pot verse-kruiden-thee.

Tijdens een van onze nachtelijke slakken-vang-tochten (bij een klein tuintje heeft dat zin als bestrijdingsmethode!) verbaasde ik mij al over 3 enorme huisjesslakken die ik bovenin de frĂȘle dille zag zitten. Maar er ging nog geen lampje branden.

De tweede keer vond ik een uitgebloeide dille, met in de top tientallen mini-slakjes. Dit keer was ik minder dom, en begreep de samenhang. Slakken hebben de dille vakkundig om zeep geholpen!


En zo raar, de frisgroene venkel iets verderop - in onze ogen toch zeer verwant aan de dille - werd gewoon gepasseerd door een dikke naaktslak. Op weg naar de dille denk ik...


Is er iets heels speciaals aan dille waar slakken van verre op afkomen? Volgend jaar gaat de dille in quarantaine! Elke avond slakkencontrole!

2 opmerkingen:

  1. Toch wel beetje ontroerend, die kleine trapezewerkertjes in die dilletopjes...

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...