woensdag 4 juli 2012

Gek van de broekjes!

Meisje was alweer uit haar exemplaar van het rode broekje gegroeid, dus ik toog naar de zolder, blij om al die prachtige kleuren velours die ik heb liggen te kunnen "aanknippen".

Ik maakte het "jongensmodel", met onderaan boordjes als biais aangezet. In de taille liet ik aan de binnenkant de naad van de boord een stukje los, om knoopsgatenelastiek door de boord te kunnen doen. Ik maakte er gelijk maar twee, dit was het resultaat:

 
Hartstikke leuk, was er erg blij mee, maar: VEEL te groot! Die gaan zeker tot de herfst de kast in. Een nieuwe poging, echt maar ietsjepietsje wijder dan de rode, en vooral wat langer. Dit lichte geel vind ik ook super mooi en leuk, dus helemaal niet erg. Voor de boorden bleef ik bij dezelfde stofjes, trouwens, de bloemetjesstof als boord, daar was ik vast niet zo snel opgekomen als ik haar niet had gekend.Alles natuurlijk met bijpassende of juist contrasterende boordjes en labels, om vrolijk van te worden:Velours van de markt, net als de lichtgele boordstof. De groene boord van hier en de stevige oranje bloemetjes tricot van hier, beiden op die andere markt. Labels dus van deze aardige mensen.
 
Ze moet het gele broekje nog passen, maar volgens mij is deze ook te groot :( Nu heb ik schoon genoeg van de biaisboordjes, ik ga denk ik het rode broekje maar gewoon recykleren door de (langere) boordjes eraf te knippen en aan een iets langer maar even breed nieuw rood broekje te zetten. 

Maar nu even niet.

PS morgen vinden de poppenkleertjes hun nieuwe eigenaresse! Heel benieuwd wat ze ervan vindt. En of het wel past natuurlijk...

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie broekjes! Die bloemenboordjes zijn geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat zijn ze weer mooi, prachtig!!!! Ik zou maar een winkeltje beginnen als ik jou was, en dan ook met grote maten! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja kleine maatjes lukken mij gewoon niet :P

   Verwijderen
 3. Ze zijn echt heel leuk! Als het bij ons op het eiland noiet altijd 30 graden zou zijn, had ik er wel een voor mijn grotere kleine schatje gewild :-) En dankje voor de leuke kleertjes. Op een broekje na pst het dus helemaal. De jurk is het topstuk! Ze moet nog wel goed oefenen met omknopen, zeker met een arm in hte gips :-( Was een gezellige bezoekje van jullie!XXX

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik lees ze met plezier!

Let op: door de vele spamreacties die ik kreeg heb ik mijn oudere blogjes beschermd. Reacties daarop worden niet direct geplaatst maar pas als ik ze goedkeur. Als je reactie nooit wordt geplaatst, schroom niet en mail me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...