Heerlijk en eenvoudig.
De basis:
1. Neem een soeppan met dikke bodem, dan kunt u er ook in bakken.
2. Fruit in een laag olijfolie twee gesneden en geplette teentjes knoflook, en daarna 2-3 grof gesneden uien. Roer regelmatig om en bak minimaal 5 minuten, niet te hard. Ook lekker iets pittigs erbij, wat fijngesneden spaanse peper bijvoorbeeld.
3. Voeg de in stukken gesneden courgettes (2-4) toe en bak nog eens 10 minuten zachtjes, al omscheppend.
4. Vul
de pan verder met water, 0,5-1 liter, en breng aan de kook. Laat
zachtjes doorkoken, 30-60 minuten. U ziet, dit recept laat ruimte voor
variatie...
Ook met het vuur uit zal de soep nog wat verder doorgaren trouwens. Als u geen zoutloos etend klein kindje in huis heeft is een bouillonblokje op dit punt ook een goed idee.
Ook met het vuur uit zal de soep nog wat verder doorgaren trouwens. Als u geen zoutloos etend klein kindje in huis heeft is een bouillonblokje op dit punt ook een goed idee.
Afmaken:
5. Pureer de soep goed tot een lobbige massa.
6. Voeg naar smaak toe (lekker veel!): kokosmelk, limoensap, koriander, en zonodig water als u de soep te dik vindt uitgevallen, serveer en mmmmm! Een volle pan is geschikt als maaltijdsoep voor 2-3 personen of als voorgerecht voor 4-6 personen.
Ziet er superlekker uit!!!
BeantwoordenVerwijderenLekker hoor! Waarom zeg je nu ineens u in de tekst? Deed je dat al, en viel het me niet op?
BeantwoordenVerwijderenWat goed dat je je kleintje nog zoutloos geeft! Dat heb ik niet zo lang volgehouden. En sinds we op Curacao wonen, zeg ik tegen mezelf dat ze het met al dat gezweet wel kan gebruiken :-)
Lustte ze het eigenlijk? Mare eet van soep altijd maar zo'n klein beetje, van gekookte groente veel meer jammer genoeg!
Tot gauw!
Caroline
Pfff, teveel Belgische blogs gelezen denk ik? Haha. Ja, schatje eet juist lekker van een "toepie", daarom hou ik wel van deze veel-verse-groenten-soepen. Binnenkort nog een recept ;) (Helaas vond ze die helemaal niet lekker :( )
VerwijderenHi, leuke blog! Ik heb ook een tip om courgette soep net even anders te maken...een scheutje pompoenpittenolie uit Oostenrijk (o.a. van het wijnhuis Frauwllner). Dan wel de exotische ingrediënten achterwege laten maar het is een heerlijke combinatie. De olie is o.a. te koop bij Hesp To Go (schuin tegenover café Hesp aan de Weesperszijde 130) en de Paellaman die op de pure markt staat heeft het ook sinds kort maar ik geloof dat die markt nu met winterstop is.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Esther van der Meer